Gökhan Saki vol zelfvertrouwen: ‘Rountree heeft niets speciaals’

0
1954
Foto: UFC

Aan het zelfvertrouwen van Gökhan Saki zal het aanstaande zaterdag niet liggen. Turkish Rebel vecht zaterdag op UFC 226 tegen Khalil Rountree en verwacht dat hij de show gaat stelen.

Saki vecht zijn tweede UFC-partij op zaterdag na een uitstekend debuut in september op UFC Fight Night 117 in Japan. Op UFC 226 vecht hij ook tegen een staande specialist, maar de Schiedammer is niet erg onder de indruk van Rountree en verwacht op de voeten dus ook geen problemen te krijgen.

“Iedereen heeft het over zijn staande vaardigheden. Hij probeert het, maar ik ben een echte staande vechter. Dat is waarom ik hier ben: om mensen te laten zien wat echt staand vechten is”, vertelt Saki aan MMA Fighting.

“In mijn ogen heeft hij niets speciaals, dus ik zie niet hoe hij mij in de problemen kan brengen. In een gevecht kan alles gebeuren, maar je mijn verleden ziet: ik heb meer dan honderd profgevechten, ik lees hem in twintig seconden. Hij heeft veel zwakke plekken en drie-vier maanden is te kort om daarop te trainen.”

Saki open het hoofdkaart van UFC 226, dat afgesloten wordt met het titelgevecht tussen zwaargewichtkampioen Stipe Miocic en uitdager Daniel Cormier, de lichtzwaargewichtkampioen van de UFC. Daarnaast springen gevechten als Francis Ngannou vs. Derrick Lewis en Paul Felder vs. Mike Perry in het oog.

Toch is The Rebel ervan overtuigd dat iedereen het over hem heeft na UFC 226: “Het is niet of… ik ga de show stelen. Dat zal heel wat zijn. Mensen willen actie zien en ik ben hier om ze dat te geven. Laten we zien wat er na het gevecht gebeurt. Ik kan niet wachten.”