GLORY-kickbokser Giga Chikadze doet mee aan Dana White’s Tuesday Night Contender Series

0
581
Foto: James Law, GLORY Sports International

Giga Chikadze is de volgende GLORY-kickbokser die mogelijk de overstap maakt van GLORY naar de UFC. De Georgiër vecht 19 juni op Dana White’s Tuesday Night Contender Series in Las Vegas om een UFC-contract binnen te slepen. MMA Today meldt dat Chikadze het opneemt tegen Youssef Zalal.

Chikadze won zes van zijn negen gevechten in GLORY op vedergewicht. Een van zijn hoogtepunten was zijn overwinning op Victor Pinto, die hij met een trap tegen de ribbenkast uitschakelde, beter bekend als de ‘Giga Kick’.

De taekwondo-specialist, die traint bij King’s MMA met Rafael Cordeiro, won vijf van zijn zes MMA-gevechten, allemaal via knock-out in de eerste ronde. In zijn laatste optreden won hij de Gladiator Challenge door Kevin Ceron te kloppen.

Youssef Zalal is ongeslagen na vijf gevechten. The Moroccan Devil won al zijn profpartijen voor het eindsignaal via knock-out of submissie.

‘Alex Pereira bewandelt zelfde pad’
Mogelijk moet GLORY ook binnenkort afscheid nemen van hun huidige middengewichtkampioen, Alex Pereira. De Braziliaan doet mee aan de Brazliaanse editie van Dana White’s Tuesday Night Contender Series, dat tussen 9 en 11 augustus opgenomen wordt, aldus Sherdog.

Pereira won de GLORY-middengewichttitel op GLORY 46 in China, waar hij Simon Marcus klopte. Deze verdedigde Poatan in december door Yousri Belgaroui te kloppen op GLORY 49 in Ahoy.

In april 2017 won Belgaroui nog van de Braziliaan op GLORY 41 in Kopenhagen. Na zijn zege tegen Dawid Kasperski op GLORY 53, liet Belgaroui weten dat hij de trilogie wil volmaken op GLORY 55 in New York.

Voordat Israel Adesanya GLORY verruilde en naar de UFC overstapte, vocht hij zijn laatste kickbokspartij tegen Pereira op 4 maart 2017 in Sao Paulo. Dit won de Braziliaan via knock-out in de derde ronde nadat hij de eerste twee ronden verloor. Dit is het enige verlies via knock-out op de CV van The Last Stylebender.

Met kleine handschoenen won Pereira twee van zijn drie gevechten, allebei via knock-out. Zijn laatste MMA-gevecht vond plaats in mei 2016.