GLORY 58: Jahfarr Wilnis moet meerdere erkennen in Benjamin Adegbuyi

0
902
Foto: Ben Pontier, GLORY Sports International

Het is Jahfarr Wilnis niet gelukt om de winreeks van Benjamin Adegbuyi een halt toe te roepen. Wilnis verloor op GLORY 58 in Chicago na drie ronden via jurybesluit van Mr. Gentleman: 5x 29-26.

Wilnis en Adegbuyi boksten vooral en daarin scoorde de Utrechter met combinaties naar hoofd en lichaam, terwijl Adegbuyi meer krachtige combinaties maakte.

De tweede ronde was cruciaal, toen Wilnis in het slot twee keer acht tellen tegen de kiezen kreeg: de eerste was enigszins controversieel (Wilnis leek gevloerd te worden doordat zijn arm tegen de arm van Adegbuyi kwam), maar de tweede kwam door een spatzuivere stoot achter het oor.

Hierdoor moest Wilnis alle zeilen bijzetten voor een knock-out in de slotronde, maar die kwam er niet. Hij won de laatste drie minuten wel, maar dat was niets meer dan een doekje voor het bloeden.

Na het gevecht daagde Adegbuyi, die zijn derde gevechten op rij won en negen van zijn laatste tien partijen in winst omzette, Badr Hari uit. Ook liet hij weten open te staan voor een partij met trainingspartner Rico Verhoeven.