GLORY 56: Wilnis opnieuw niet langs Marcus, Marshall daagt Ben Saddik uit

0
633
Foto: James Law, GLORY Sports International

Het vierde gevecht tussen rivalen Jason Wilnis en Simon Marcus eindigde voor de derde keer via verdeeld jurybesluit in het voordeel van Marcus. Op GLORY 56 in Denver won de Canadees na drie gelijkopgaande ronde: 30-27, 29-28, 28-29. In het gevecht daarvoor had D’Angelo Marshall weinig moeite om Antonio Dvorak weg te zetten.

Net als alle vorige gevechten, ging het van begin tot eind gelijk op tussen Psycho en The One. Wilnis zette constant druk en sloeg veel, terwijl Marcus achterwaarts scoorde met zijn benen.

Hierdoor werd het lastig scoren voor de jury, want ondanks de druk bleef Marcus scoren met zijn harde linkertrappen. Daar zette de Utrechter stootcombinaties en trappen tegen de benen tegenover, waarna de middengewichten een bijna identiek aantal rake stoten en trappen uitgedeeld hadden: 79 van Marcus om 78 voor Wilnis.

Deja vu dus voor Wilnis. Het eerste gevecht met Marcus op GLORY 20 verloor hij ook via verdeeld jurybesluit en vorig jaar april ook. Toen verloor Psycho de GLORY-middengewichttitel via de jury op GLORY 40. Op GLORY 33 won Psycho nog via TKO in de tweede ronde.

Titelgevecht
Met zijn zege in The Mile High City krijgt Marcus een rematch met GLORY-middengewichtkampioen Alex Pereira. De Braziliaan won de titel van Marcus in oktober op GLORY 46 in Guangzhou. Sindsdien won Po Atan twee keer op rij van Yousri Belgaroui.

Marshall klaar in twee minuten
D’Angelo Marshall, Wilnis’ voormalig trainingspartner bij The Colosseum, had weinig moeite met de Amerikaan Antonio Dvorak. Na een ronde had de Amsterdammer de zege al binnen via TKO.

Dvorak was veel groter en wilde zijn kracht en gewicht gebruiken om Marshall te controleren, maar dankzij zijn lange armen kon de Amsterdammer het gevecht controleren. Met een rake opstoot zette hij Dvorak op rolschaatsen, hoewel de Amerikaan geen acht tellen kreeg.

Hierdoor kon Marshall doorhameren en met een lange rechterstoot ging Dvorak opnieuw neer. Ditmaal rekende de scheidsrechter wel de knockdown en was het voorbij toen Dvorak na tien tellen niet rechtop stond.

Naderhand daagde Marshall Jamal Ben Saddik uit: “Ben Saddik, iedereen wil het gevecht zien en praat erover. Ik wil het ook zien, wat denk je ervan?”