GLORY 55: Yousri Belgaroui hard onderuit tegen Pereira

0
1182
Foto: James Law, GLORY Sports International

Het is Yousri Belgaroui niet gelukt om de GLORY-middengewichttitel te pakken. De Amsterdammer verloor het titelgevecht met kampioen Alex Pereira via een harde knock-out in de eerste ronde.

Na een gelijkopgaande twee minuten waarin Belgaroui scoorde met zijn jab en trappen en Pereira zijn stootcombinaties het werk liet doen, was het binnen een flits voorbij. De middengewichten gooiden tegelijkertijd een rechterstoot en daarbij was Pó Atan net iets sneller en gerichter.

Belgaroui ging gestrekt en scheidsrechter Chris Wagner gaf hem nog de kans om op te staan binnen tien seconden, maar deze waren duidelijk overbodig. Pereira zag dat en vierde de overwinning al voordat de partij officieel voorbij was.

Jason Wilnis
De volgende uitdager voor de GLORY-middengewichttitel komt waarschijnlijk uit het gevecht tussen Jason Wilnis en Simon Marcus, die 10 augustus tegen elkaar vechten op GLORY 56 in Denver. Pereira zei achteraf dat hij liever tegen Wilnis vecht dan Marcus.

Wilnis won in het verleden twee keer van Pereira, terwijl Pereira op GLORY 46 nog won van Marcus. In die partij schreef hij de titel op z’n naam die hij in New York voor de tweede keer verdedigde.

Of er nog een titelverdediging van Pereira komt is niet honderd procent zeker. Pó Atan zei na de zege dat hij waarschijnlijk klaar is bij GLORY, tenzij er een nieuwe uitdager uit een grand-prix of iets dergelijks komt.

Naar verluidt doet de Braziliaan in augustus mee aan de Braziliaanse versie van Dana White’s Thuesday Night Contender Series om een contract bij de UFC te verdienen.

Van Roosmalen alsnog tegen Kiatmookao
Robin van Roosmalen krijgt alsnog een rematch met Petpanomrung Kiatmookao. The Professor versloeg Kevin VanNostrand in het co-main event van GLORY 55 via verdeeld jurybesluit: 47-46, 48-48, 46-47. Hiermee werd de Thai interim-GLORY-vedergewichtkampioen.

Aantrekkelijk was de partij niet dankzij veel clinchwerk en onderbrekingen. Kiatmookao kreeg daardoor twee punten aftrek: eenmaal voor een trap in het kruis en een tweede wegens meerdere malen clinchen. Dit hield hem desondanks niet van de zege af.

Van Roosmalen, de onbetwiste kampioen, zou oorspronkelijk op dit evenement tegen The Professor vechten, maar door een slijmbeursontsteking in zijn schouder ging dat niet door. Hierdoor werd VanNostrand tegen Kiatmookao gezet.

Van Roosmalen won de GLORY-vedergewichttitel in april 2017 op GLORY 41 in Den Bosch door Kiatmookao te kloppen. Pokerface won via jurybesluit. Wanneer de rematch plaatsvindt is nog onbekend.