GLORY 53: Danenberg geblesseerd, kan niet vechten tegen Doumbé

0
344
Foto: Cho Tang www.mmaplanet.nl

Eyevan Danenberg vecht niet op GLORY 53 in Lille. Mister Cool zou 12 mei kickboksen tegen voormalig GLORY-weltergewichtkampioen Cédric Doumbé, maar vanwege een handblessure moet hij afzeggen. Dit maakt Danenberg bekend via social media.

“Helaas mis ik mijn gevecht tegen Doumbé in Lille. Toen ik de finale van het weltergewicht toernooi van Thongchai won in Rotterdam, liep ik een blessure op. In eerste instantie gaven de doktoren groen licht en ging alles goed”, aldus Danenberg op Instagram.

“Helaas kwam mijn blessure deze week, tijdens training, terug en vertelden de doktoren dat het niet mogelijk is om te vechten in Lille. Ik zal mijn best doen om zo snel mogelijk terug te komen. De weltergewichtdivisie zal heel snel weer van me horen!”

Danenberg, nummer vijf van de GLORY-weltergewichtrangijst, won zijn laatste vier gevechten in GLORY, waaronder twee in een contender toernooi op GLORY 51 in Ahoy. Mister Cool klopte achtereenvolgens Jimmie Vienot en Thongchai Sitsongpeenong, waardoor hij met zijn eerste Ramon Dekkers Memorial Cup naar huis ging.

Thongchai vervangt Danenberg
Doumbé komt nog wel in zijn thuisland in actie. GLORY heeft bekendgemaakt dat Thongchai Sitsongpeenong, die verloor van Danenberg in zijn laatste optreden, in Noord-Frankrijk vecht tegen The Best.

Doumbé verloor zijn laatste gevecht ook in Ahoy op GLORY 51. De oud-kampioen moest zijn meerdere erkennen in Alim Nabiyev.

Grote Nederlandse enclave
Op GLORY 51 staan nog steeds zes Nederlanders, waarvan vier trainen bij The Colosseum. Tyjani Beztati staat in de hoofdpartij tegen GLORY-lichtgewichtkampioen Sitthichai Sitsongpeenong, trainingspartner dus van Thongchai, en Mohammed Jaraya neemt het op tegen Alan Scheinson.

De Wilnis-broers vechten allebei een rematch. Jason Wilnis neemt het op tegen Yousri Belgaroui met een titelgevecht in het vooruitzicht voor de winnaar en Jahfarr Wilnis vecht tegen Jamal Ben Saddik in diens eerste gevecht sinds hij verloor van Rico Verhoeven op GLORY: Redemption in december.

Michael Duut vecht tegen Zinedine Hameur-Lain. Dit dienst als een opwarmer voor The Dreamcrusher voor een rematch met Fred Sikking op Enfusion #69 van 23 juni in Groningen, Duuts thuisstad.