GLORY 53: Beztati verliest titelgevecht, Wilnis klopt Ben Saddik

0
1358
Foto: Cho Tang www.mmaplanet.nl

Het is Tyjani Beztati niet gelukt om zich te kronen tot GLORY-lichtgewichtkampioen. De Amsterdammer verloor via unaniem jurybesluit (2x 48-47, 2x 49-46, 1x 50-45) van kampioen Sitthichai Sitsongpeenong in de hoofdpartij van GLORY 53.

Beztati liet zich niet het kaas van het brood eten door de kampioen. Hij zette Sitthichai vanaf de eerste ronde onder druk en gebruikte zijn lengte goed om stoten te raken, maar de Thai liet zich daardoor niet van de wijs brengen en raakte zelf ook goed met stoten en trappen. Hierdoor waren de eerste twee ronden gelijkopgaand en konden de juryleden het niet helemaal eens worden over wie welke ronde had gewonnen.

Vanaf de derde ronde nam Sitthichai het over, hoewel Beztati strijdbaar bleef en meer schade deed dan voorgaande uitdagers van The Killer Kid. De Thai kwam beter in zijn spel en raakte met een hoger volume dan The Wonderboy, wat genoeg was voor zijn vierde titelverdediging op rij.

Ondanks dat hij niet de titel mee naar huis nam, kreeg de twintigjarige wel de complimenten van zijn tegenstander.

Indrukwekkende Wilnis klopt Ben Saddik
Jahfarr Wilnis, Beztati’s trainingspartner bij The Colosseum in Utrecht, klopte Jamal Ben Saddik in het co-main event in Lille. De Utrechter won na drie ronden via unaniem jurybesluit: 5x 29-27.

De zwaargewichten maakten er een amusante partij van. Ben Saddik, die voor het eerst vocht sinds zijn verloren titelgeveht tegen Rico Verhoeven, begon beter dan Wilnis met hardere stoten, ondanks de constante druk van de kleinere Wilnis.

Vanaf de tweede ronde nam Wilnis het gevecht over en raakte The Goliath vermoeid. De Utrechter, die zijn laatste drie gevechten verloor, scoorde veel punten met stoten van dichtbij naar Ben Saddik’s midrif. Deze zogen de Belg leeg en dat leidde in de derde ronde tot een acht tellen. Deze was beslissend, want Ben Saddik kwam er daarna niet meer aan te pas.

Wilnis won zijn eerste gevecht sinds april 2016. Het was zijn tweede overwinning op de grote Belg, die hij eerder klopte op GLORY 2 in Brussel.

Duut kansloos tegen Hameur-Lain
Michael Duut had geen goede avond. De Groninger verloor in de tweede ronde van Zinedine Hameur-Lain.

Duut kreeg in het slot van de eerste ronde de eerste acht tellen om zijn oren door een stoot van Good Boy, hoewel daar twee trappen in het kruis aan vooraf gingen. In de tweede ronde zette Good Boy zijn offensief voort en bleef hij stoten raken.

Na de tweede acht tellen van de ronde en derde van het gevecht door een rechterstoot van Hameur-Lain eindigde scheidsrechter Paul Nicholls het gevecht.

Volledige resultaten:
Sitthichai Sitsongpeenong (k) verslaat Tyjani Beztati via unaniem jurybesluit (2x 48-47, 2x 49-46, 1x 50-45) en blijft GLORY-lichtgewichtkampioen
Jahfarr Wilnis verslaat Jamal Ben Saddik via unaniem jurybesluit (5x 29-27)
Anissa Meksen (k) verslaat Amel Dehby via unaniem jurybesluit (3x 49-46, 2x 50-45) en blijft GLORY super bantamgewichtkampioene
Zinedine Hameur-Lain verslaat Michael Duut via TKO, 1:14 in ronde 2
Petchpanamarong Kiatmookao verslaat Abdellah Ezbiri via knock-out, 1:40 in ronde 2

Op de GLORY 53 SuperFight Series won Yousri Belgaroui van Dawis Kasperski.