GLORY 51: Doumbé vs. Nabiyev bepaalt volgende uitdager voor weltergewichttitel

0
833
Foto: Cho Tang www.mmaplanet.nl

Voormalig GLORY-weltergewichtkampioen vecht op 3 maart in Rotterdam voor een nieuw titelgevecht. De Fransman staat op de GLORY 51 SuperFight Series tegenover Alim Nabiyev, meldt GLORY.

Doumbé verloor de weltergewichttitel afgelopen augustus op GLORY 44 in Chicago aan Murthel Groenhart via jurybesluit. Sindsdien won The Best eenmaal van landgenoot Yohan Lidon op GLORY 48 in Lyon.

Tegenstander Nabiyev maakte zijn debuut op het evenement in Lyon door Jimmie Vienot te verslaan. Hierna pakte hij door afgelopen december voormalig GLORY-kampioen Nieky Holzken te verslaan op GLORY 49 in Rotterdam. Sinsdien staat de Azerbeidjaan vierde op de GLORY-ranglijst, drie plekken onder Doumbé.

Op 16 februari verdedigt Groenhart zijn titel voor het eerst tegen Harut Grigorian op GLORY 50 in Chicago. Nabiyev en Doumbé zijn de enigen die Holzken ooit wisten te verslaan in GLORY.

De SuperFight Series wordt aangevuld met vier gevechten met minimaal drie Nederlanders. Tyjani Beztati neemt het op tegen de Amerikaan Josh Jauncey en Massaro Glunder neemt het op tegen Victor Pinto.

Beztati vocht zijn laatste partij op GLORY 51: Rotterdam in een contender tournament. Nadat hij de eerste ronde won, moest hij het in de finale afleggen tegen Stoyan Koprivlenski. Dat gevecht vocht The Wonderboy met een gebroken voet.

Jauncey vecht zijn eerste GLORY-partij sinds juli, toen hij van Elvis Gashi verloor op knock-out. De Amerikaan staat zevende op de GLORY-ranglijst, Beztati vierde.

De andere Nederlander is Massaro Glunder, die het opneemt tegen Victor Pinto. The Project, zoon van Rodney Glunder, verloor in oktober op GLORY 47 van Pinto’s landgenoot Dylan Salvador in een controversieel gevecht. Dit was zijn derde verliespartij op rij.

Pinto won op GLORY 44 zijn eerste GLORY-partij. Leo versloeg Adrian Maxim via verdeeld jurybesluit. Vorig jaar januari maakte hij zijn debuut tegen Giga Chikadze op GLORY 37. Dit verloor hij via TKO dankzij een zeer harde trap tegen de ribbbenkast.

Miles Simson zal zijn GLORY-debuut maken tegen een nog nader genoemde tegenstander.

Contender tournament
GLORY 51 sluit af met de terugkeer van Badr in GLORY tegen Hesdy Gerges. Aanvullend staat een contender tournament en een gevecht op zwaargewicht gepland.

In dat toernooi vecht Eyevan Danenberg tegen Vienot in een van twee halve finales. De winnaar van deze partij vecht tegen Thongchai Sitsongpeenong of Alan Scheinson, die tegen elkaar vechten in de andere halve finale.

Danenberg uit Hoorn, bijgenaamd Mister Cool, won zijn laatste twee gevechten op rij in GLORY. Afgelopen september versloeg hij de voorheen ongeslagen Wellington Uega via TKO in ronde twee en in december was hij te sterk voor de Engelse Jamie Bates op GLORY 51.

Tussen de halve finales en finale door staan Tomas Mozny en Daniel Skvor tegenover elkaar.

GLORY 51 vindt op 3 maart plaats in Ahoy Rotterdam. Toegangsbewijzen zijn nog verkrijgbaar (via).