Blackzilians-oprichter Glenn Robinson plots overleden

0
532
Foto: YouTube

Glenn Robinson is woensdag overleden. Een van de oprichters van het bekende Blackzilians-team stierf aan de gevolgen van een hartaanval, aldus PR-agent Jen Wenk en fotograaf Ryan Loco.

Robinson stond aan de wieg van een van de eerste ‘supercamps’. De Amerikaan had een handgereedschap bedrijf, Iron Bridge Tools, en besloot om te investeren in MMA nadat Jorge Santiago hem aan de sport introduceerde.

Nadat Santiago besloot om American Top Team te verlaten, vormde hij in 2011 een nieuw team met Robinson als de geldschieter en manager. Ook startte Robinson een kledinglijn, Jaco.

Dit team groeide in korte tijd uit tot een team vol grote namen als Rashad Evans, Anthony Johnson en Vitor Belfort.

Nederlanders
Veel Nederlanders stonden ook op de matten bij het team van Robinson. Henry Hooft was een van de hoofdcoaches en Tyrone Spong maakte onder hem zijn eerste stappen in het MMA. Daarnaast waren ook Hans Stringer, Stefan Struve, Gökhan Saki, Rico Verhoeven, Siyar Bahadurzada en Robin Roosmalen er te vinden en was Alistair Overeem ook kort geassocieerd met het team.

Het Blackzilians-team had ook een rivaliteit met American Top Team, wat centraal stond in het 21ste seizoen van The Ultimate Fighter. Via dit seizoen kwam onder meer Kamaru Usman in de UFC.

Het team verdween toen Robinson gezondheidsproblemen kreeg en zijn bedrijf failliet ging. Een groot deel van de vechters vertrok met Henry Hooft in 2016 om samen de Combat Club op te richten, waar Struve en Van Roosmalen nog steeds regelmatig te zien zijn.

Dit zorgde ervoor dat Robinson Hooft aanklaagde en zijn eigen team wilde hervormen om de vechters die loyaal aan hem bleven. Vorig jaar maakte Robinson aan MMAjunkie bekend dat hij de MMA-wereld had verlaten.