Gökhan Saki wil in maart terugkeren na herstel van gescheurde meniscus

0
734
Foto: UFC

Gökhan Saki hoopt in maart of april zijn tweede UFC-gevecht te doen. The Rebel vertelt aan MMA Fighting over zijn herstel van een gescheurde meniscus, een oude blessure die hij heeft overgehouden aan kickboksen.

Saki trok zich terug van UFC 219, waar hij zou vechten tegen Khalil Rountree, om onder het mes te gaan. Afgelopen september maakte Turkish Tyson zijn UFC-debuut door Henrique da Silva te verslaan, ondanks een oude kickboksblessure.

“Dit is een oude blessure die ik rond GLORY 1 in Zweden kreeg. Vijf minuten voor het gevecht (tegen Carter Williams) was er iets mis. Ik vocht en won binnen een minuut, maar toen ik terug in de kleedkamer kwam was mijn knie opgezwollen”, aldus Saki.

“Ik stopte een week en vervolgde daarna mijn training. Ik voelde het nooit met kickboksen, maar in mijn UFC-gevecht voelde ik weer iets misgaan toen ik trapte. Misschien was het de beweging en het andere voetenwerk.”

Groot gat
Saki vervolgende zijn training drie weken later, maar de knie werd weer duk. Het ging mis tijdens zijn eerste training in Miami. Tijdens een bezoek aan het ziekenhuis werd de scheur aangetroffen.

“Na het gevecht gebeurde er drie weken niets, het was alleen een beetje opgezwollen. Toen deed ik jiu-jitsu. Ik zat vijftien minuten op m’n knieën en het zwolde weer heel erg op. Ik ging naar het ziekenhuis en met een MRI-scan vonden ze een scheur in mijn meniscus. Er zit een groot gat in het midden van mijn meniscus”, vertelt Saki.

Zo hongerig
Over drie weken wil Saki zijn training vervolgen, om in maart of april weer te vechten. Hij zegt dat hij nog steeds tegen Rountree wil: “Ik vecht tegen iedereen. Khalil stond op het menu, dus we moeten hem verslaan en daarna door naar volgende tegenstander. Volgend jaar zien jullie de beste Saki. Nu is mijn blessure gefixt en ben ik tot meer in staat.”

“Ik ben zo hongerig. Ik verliet alles in Europa en kwam naar de VS en fixte alles en was in goede vorm. 2018 wordt een groots jaar voor mij”, sluit Saki af.