Gökhan Saki over Rountree: ‘Ik ben als Ronaldo terwijl hij speelt in het park’

0
630
Foto: UFC

Gökhan Saki werkt met alle vertrouwen toe naar het gevecht met Khalil Rountree. Turkish Tyson bereidt zich momenteel in Turkije voor op zijn tweede UFC-gevecht en vertelt MMA Fighting dat hij nog veel meer petto heeft dan hij tot nu toe liet zien.

Saki is momenteel wachtende tot zijn VISA-aanvraag voor de Verenigde Staten geaccepteerd wordt en hij in Miami zijn training met Selman Berisha kan beginnen voor het gevecht met Rountree op UFC 219. The Rebel verwacht dat hij meer van zijn worstelvaardigheden zal laten zien.

“Khalil is een harde werker, denk ik. Hij is een leuke vechter, maar met mij weet ik zeker dat hij gaat proberen om te worstelen”, aldus Saki. “Ik denk dat heel veel worstelcoaches mij gaan bedanken omdat ze nu veel geld kunnen verdienen. Iedereen wil privelessen omdat ze niet staand tegen mij willen knokken.”

Rountree staat ook bekend staat als een staande vechter, maar Saki gelooft dat er een groot verschil is in niveau: “Zijn staande vaardigheden zijn goed. Als je er niets van afweet, ziet het er gelikt uit. Maar ik heb tegen iedereen gevochten. In mijn ogen probeert hij het, maar doe ik het. Het is alsof ik Ronaldo ben en hij met zijn vrienden in het park speelt.”

Topje van de ijsberg
Saki maakte in september zijn UFC-debuut op UFC Night Night 117 in Japan. Turkish Tyson won via knock-out in de eerste ronde, hoewel hij veel moeite had om tegenstander Henrique da Silva weg te zetten. De Schiedammer zegt dat die partij nog maar het topje van de ijsberg was.

“Wat je in Japan zag, was ongeveer 35 procent van mijn kickboksen. Ik trainde er niet zoveel op omdat ik veel andere dingen moest leren in een kort tijdsbestek. Er was veel te doen. Nu snap ik het spelletje beter. Nu maak ik tijd voor alles op een slimme manier”, aldus Saki.

“Ik train in korte sessies en leer alles dat ik moet weten. Ik geef ook veel aandacht aan mijn kickboksen en heb een goede trainer voor mijn staande werk. Ik ga een ander niveau laten zien. Mensen willen niet alles in een dag zien. Ik ga stap voor stap laten zien wie Saki is.”