Gökhan Saki op UFC 219 weer in actie

2
934
Foto: UFC

Gökhan Saki keert op 30 december weer terug in de kooi. Turkish Tyson vecht dan op UFC 219 in Las Vegas tegen Khalil Rountree, maakt de UFC bekend.

Saki maakte op 23 september zijn UFC-debuut met winst op Henrique da Silva op UFC Fight Night 117 in het Japanse Saitama. Daar vocht hij zijn tweede MMA-partij en eerste gevecht met kleine handschoenen sinds 2004. In een spectaculaire partij won Saki op knock-out in de eerste ronde.

De UFC kondigde in mei aan dat het Saki gecontracteerd had. Niet lang daarvoor kondigde de Schiedammer zijn kickbokspensioen aan na 96 partijen.

Tegenstander Rountree won zijn laatste twee gevechten in de UFC. De finalist van het 23ste seizoen van The Ultimate Fighter had een valse start in de UFC met twee verliespartijen op rij, maar kwam daarna sterk terug met knock-outs op Daniel Jolly en Paul Craig, die hij allebei in de eerste ronde uitschakelde.

Op hetzelfde evenement vecht voormalig UFC-bantamgewichtkampioen Dominick Cruz tegen Jimmie Rivera. Ook Carlos Condit maakt zijn terugkeer tegen Neil Magny.

2 COMMENTS