Gilbert Melendez vs. Pat Healy

0
622

De volgende uitdager voor de Strikeforce lightweight titel van Gilbert Melendez zal, zoals verwacht, Pat Healy zijn. Healy won op Strikeforce: Rockhold vs. Kennedy zijn vijfde gevecht op een rij in Strikeforce waardoor hij de enige geschikte kandidaat lijkt voor de titel van Melendez. Healy en Melendez zullen op 29 september in Sacramento het tegen elkaar opnemen.

Healy won via unanimous decision van Mizuto Hirota op de undercard van het afgelopen Strikeforce event. Hoewel het niet overtuigend was kreeg hij toch de decision mee en kan hij zich hierdoor opmaken voor de kampioen. Healy heeft een record van 6-1 in Strikeforce met zijn enige verlies tegen de vorige uitdager van Melendez, Josh Thomson. Sindsdien won hij vijf gevechten op een rij tegen achtereenvolgens Lyle Beerbohm, Eric Wisely, Maximo Blanco, Caros Fodor en Hirota.

Gilbert Melendez vecht voor de elfde keer om de Strikeforce lightweight title sinds hij die voor het eerst won in 2006 van Clay Guida. Zijn enige verliespartij in Strikeforce kwam in 2008 tegen Josh Thomson in de eerste van drie keer 25 minuten die de vechters tegen elkaar hebben gehad. Melendez was de betere in de overige twee gevechten met als meest recente de split decision overwinning in mei. Er was kort sprake van een eventueel vierde gevecht voor de titel, maar die is er dus (nog) niet van gekomen.