Gilbert Melendez jaar geschorst door positieve dopingcontrole

1
535

Gilbert Melendez 4

Gilbert Melendez is tegen de lamp gelopen in een dopingcontrole. De voormalig kampioen van Strikeforce is betrapt met exogene testosteronmetabolieten in zijn lichaam na zijn gevecht op UFC 188. Dit meldt de UFC op haar website.

Melendez is akkoord gegaan met een jaar schorsing. ‘El Nino’ vocht op UFC 188 tegen Eddie Alvarez en verloor dit gevecht via unaniem besluit. Dit was een zwaarbevochten gevecht en kon beide kanten op gaan, maar uiteindelijk viel Melendez aan de verkeerde kant van de boot van het besluit van de jury. Om de klap nog erger te maken is de Amerikaan nu dus ook geschorst. “Tot mijn grote spijt heb ik positief getest in mijn urinecontrole op UFC 188”, aldus Melendez.

“Ik heb niets geïnjecteerd, maar ik ben verantwoordelijk en accepteer de consequenties van de resultaten. Ik zal ervoor zorgen dat ik meer te weten kom over de producten die ik gebruik en de implicaties ervan. Ik ga er vanaf nu voor zorgen dat geen producten bepaalde verboden middelen bevat. Ik ben erg oprecht erg spijtig naar de mensen die mij steunen, inclusief mijn fans, sponsoren en de UFC. Ik hecht waarde aan jullie vertrouwen en respect en zal er alles aan doen om deze te behouden.”

Al Iaquinta
Melendez zou op UFC Fight Night 61, woensdag 15 juli in San Jose, vechten tegen Al Iaquinta, maar dat gevecht is afgelast. ‘Ragin” zal geen vervanger krijgen op het evenement. Iaquinta vertelt op The MMA Hour dat hij nu een knieoperatie zal ondergaan voor een blessure waar hij tijdens training al mee sukkelde.