Gilbert Melendez blijft bij UFC, gaat TUF 20 coachen tegenover Anthony Pettis

0
467

Gilbert Melendez 4

Ondanks dat hij eerder een contract tekende bij Bellator, blijft Gilbert Melendez bij de UFC. De Amerikaan heeft een nieuw contract ondertekent bij de organisatie, aldus UFC officials. Tevens zal hij het twintigste seizoen van ‘The Ultimate Fighter’ coachen tegenover UFC lichtgewicht kampioen Anthony Pettis. De UFC heeft hierover het volgende in een persbericht bekend gemaakt:

The Ultimate Fighting Championship announced tonight that No. 2 ranked lightweight contender Gilbert Melendez has agreed to a new contract with the organization. Terms of the deal were not disclosed. Melendez will now coach against UFC lightweight champion Anthony Pettis on season 20 of The Ultimate Fighter. The two will then meet for the UFC lightweight title later this year. The show, which will begin filming in May and premiere on FOX Sports 1 on Sept. 10, features the launch of the UFC women’s 115-pound weight class. The winner of this season of The Ultimate Fighter® will be crowned the UFC strawweight division’s inaugural champion.

De contractonderhandelingen tussen de voormalig lichtgewicht kampioen van Strikeforce en de UFC verliepen moeizaam, waardoor Melendez zijn opties ging afwegen en koos om een contract te tekenen bij Bellator. Manager Cesar Gracie leek op oorlogspad met een tweet richting de UFC en Dana White waarin hij dreigde om nog meer vechters onder te brengen bij Bellator in plaats van de UFC. De UFC heeft het aanbod van Bellator geëvenaard en volgens MMAfighting.com is het een erg lucratief contract voor “El Nino”. Zo zal 75 procent van zijn gevecht op pay-per-view terecht komen en krijgt hij een deel van elke pay-per-view verkoop die de UFC maakt, ongeacht zijn positie op dat event.

Melendez is momenteel 1-1 in de UFC met een verliespartij tegen de voormalig kampioen Benson Henderson om de UFC lichtgewicht titel. Dit gevecht in de main event van UFC on FOX 7 verloor hij via een minimale split beslissing waarvan velen dachten dat hij hoorde te winnen. Hierna volgde een overwinning op UFC 166 tegen Diego Sanchez in wat velen zagen als het gevecht van het jaar in 2013. Melendez en “The Dream” vochten drie ronden lang hard tegen hard waarin “El Nino” de betere was. Het scheelde echter niet veel of hij knock-out was gegaan door een harde opstoot van Sanchez in de derde ronde, maar de voormalig kampioen kon herstellen en via beslissing het gevecht winnen. Een gevecht met Khabib Nurmagomedov leek het volgende voor de Amerikaan op UFC 170, maar door de contractonderhandelingen en de timing ging dit gevecht niet door. Nu zal Melendez zijn coachingvaardigheden testen met Anthony Pettis tijdens het twintigste seizoen van ‘The Ultimate Fighter’.

Geen ‘superfight’ tussen Aldo en Pettis
Door deze beslissing zit een ‘superfight’ met Jose Aldo er voorlopig niet in voor Anthony Pettis. De UFC lichtgewicht kampioen en vedergewicht kampioen waren al eens in training voor een gevecht op UFC 163, maar “Showtime” raakte geblesseerd in training waardoor dit gevecht geschrapt werd. Daarentegen stond wel dat Pettis TJ Grant kon vervangen op UFC 164 en de UFC lichtgewicht titel van Benson Henderson kon winnen in zijn thuisstad Milwaukee. Een gevecht Josh Thomson werd gepland als eerste verdediging van zijn titel op UFC on FOX 9, maar door een nieuwe blessure aan zijn knie ging dat gevecht ook niet door. Maar doordat Thomson vervolgens in de main event van UFC on FOX 10 verloor van Benson Henderson, leek er geen duidelijke number 1 contender te zijn voor Pettis. Hierdoor kwamen de geruchten van een gevecht met Jose Aldo weer op gang voor de UFC lichtgewicht titel, maar Melendez is dus eerst aan de beurt met zijn tweede titelgevecht in drie gevechten in de organisatie.

TUF 20
Het twintigste seizoen van ‘The Ultimate Fighter’ zal voor het eerst een cast bevatten met alleen vrouwelijke vechters. Hierin zullen vrouwelijke vechters van 115 pond bepalen wie de eerste kampioen zal worden in deze gewichtsklasse. De UFC heeft hiervoor een aantal contracten van vechters van de organisatie Invicta FC opgekocht. Hierbij is al bekend gemaakt dat Carla Esparza, Alex Chambers, Claudia Gadelha, Felice Herrig, Bec Hyatt, Emily Kagan, Juliana Lima, Rose Namajunas, Tecia Torres, Paige VanZant en Joanne Calderwood sowieso zullen deelnemen aan het seizoen, samen met nog vijf niet nader genoemde vechtsters. Zij zullen onder leiding van Anthony Pettis en Gilbert Melendez bepalen wie de winnares van het seizoen wordt en zich mag kronen tot de eerste kampioene van de gewichtsklasse in de UFC. De serie zal beginnen met filmen in mei, waarna het seizoen vanaf 10 september te zien zal zijn op Amerikaanse televisie. Hierdoor zal het titelgevecht tussen Pettis en Melendez pas in december plaatsvinden, veertien maanden na het laatste gevecht van Melendez en zestien maanden na het laatste gevecht van Pettis.