Germaine de Randamie terug op UFC Fight Night 139 tegen Raquel Pennington

1
1202
Foto: Cho Tang MMAPlanet.nl

Germaine de Randamie staat 10 november weer in de Octagon op UFC Fight Night 139 in Denver. De Utrechtse vecht dan tegen Raquel Pennington, maakt de UFC bekend na bericht van The Denver Post.

De Randamie vecht haar eerst partij sinds haar veelbesproken overwinning op Holly Holm van 11 februari 2017 op UFC 208. Toen werd The Iron Lady de allereeste UFC-vedergewichtkampioene, maar moest ze de gordel vier maanden later weer afstaan omdat ze weigerde tegen Cris Cyborg te vechten wegens het dopingverleden van de Braziliaanse.

Sindsdien stond De Randamie aan de kant wegens een slepende handblessure, waar ze jarenlang last van had en afgelopen september aan geopereerd werd. Hierdoor liep ze een gevecht op UFC Fight Night 115 in Ahoy mis.

Pennington
Vorige maand gaf De Randamie een interview aan VICE Sports, waarin ze vertelde dat ze klaar is om weer in de kooi te stappen. Daarin noemde ze Pennington, die uit Denver komt, ook als een tegenstandster waar ze graag tegen wilde vechten.

Rocky verloor haar laatste gevecht op UFC 224. Toen moest ze in Rio de Janeiro haar meerdere erkennen in UFC-bantamgewichtkampioene Amanda Nunes, die haar in de vijfde ronde via TKO wegzette. Opvallend was dat de Amerikaanse toen tussen de vierde en vijfde ronde aangaf dat ze wilde kappen met het gevecht, maar dat haar coaches aandrongen om door te gaan.

Jubileum
UFC Fight Night 139 sluit af met een gevecht tussen Frankie Edgar en Chan Sung Jung, beter bekend als The Korean Zombie. Ook vecht Donald Cerrone in zijn thuisstad tegen Mike Perry.

Dit evenement viert het 25-jarig bestaan van de UFC in de stad waar het allereerste UFC-evenement ooit plaatsvond in 1993.

Twee andere damespartijen die toegevoegd zijn: Amanda Cooper tegen Ashley Yoder en het UFC-debuut van Maycee Barber tegen Maia Stevenson.

1 COMMENT

  1. […] — UFC (@ufc) 9 augustus 2018 Eindelijk weer in de kooi Het moet voor De Randamie een hele opluchting zijn dat ze weer mag vechten. Haar laatste gevecht was de veelbesproken partij tegen Holly Holm, op 11 februari 2017. Toen werd The Iron Lady de allereerste UFC-verlderwichtkampioene. Een titel die ze 4 maanden later af moest staan, omdat ze weigerde tegen Cris Cyborg te vechten. Dit vanwege het dopingverleden van de Braziliaan.Daarna, in september, werd De Randamie geopereerd aan haar hand. Afgelopen maand was ze klaar met de revalidatie en om te vechten. Ze deed een oproep aan de UFC, die daar gelijk gehoor aan lijkt te hebben gegeven.Dit artikel was eerder te lezen op MMA Planet. […]