Germaine de Randamie vs. Julie Kedzie op UFC on FOX 8

0
1406

Germaine de Randamie 3

De Utrechtse Germaine de Randamie zal op UFC on FOX 8 haar UFC-debuut maken. Dit zal ze doen tegen de ervaren Julie Kedzie. UFC on FOX 8 zal op 27 juli in de Key Arena in Seattle, Washington plaatsvinden. Dit heeft de UFC officieel bekend gemaakt.

De Randamie maakte in 2008, na een succesvolle kickbokscarrière, de overstap naar MMA. Twee jaar na haar verloren debuut vocht ze haar tweede partij. Die won ze via unanimous decision, waarna ze in Strikeforce mocht vechten. Hier won ze twee van haar drie partijen, waaronder haar laatste gevecht tegen Hiroko Yamanaka. “The Iron Lady” staat op plek 10 in de UFC Rankings.

Tegenstander Julie Kedzie staat in diezelfde ranglijst op plek 8 en heeft de meeste partijen gevochten in de UFC’s women bantamweight division. Kedzie (16-10) vecht onder Greg Jackson en verloor haar laatste twee gevechten. In haar laatste gevecht verloor ze van Miesha Tate in een erg spectaculair gevecht. Haar andere verliespartij kwam tegen een andere vrouw in de huidige UFC, Alexis Davis. “Fireball” en “The Iron Lady zouden oorspronkelijk vechten op Strikeforce: “Challengers” 16, maar een blessure was toen de spelbreker voor Kedzie.

Naast deze vrouwen zijn er nog vier andere mannen-partijen gepland: Melvin Guillard neemt het op tegen Mac Danzig, Jake Ellenberger vecht tegen Rory MacDonald, Robbie Lawler en Taref Saffiedine zullen elkaar ontmoeten in de octagon. Ook is er sprake van Bobby Green vs. Danny Castillo, maar deze is nog niet officieel gemaakt. Demetrious Johnson hoopt in de main event zijn UFC flyweight titel te kunnen verdedigen. Voorwaarde is wel dat hij moet herstellen van een blessure die hem eerder van de TUF 17 Finale card hield.