Georges St-Pierre onthult echte reden achter vertrek uit UFC

0
987

Georges St-Pierre 5

Georges St-Pierre heeft in een interview met CBS News onthuld wat de echte reden is van zijn ‘pauze’. Ter promotie van zijn film ‘Takedown’ zegt de Canadees dat hij lijdt aan dwangstoornissen en daardoor een pauze noodzakelijk is. 2,5 maand geleden onthulde “Rush” dat hij afstand deed van de UFC weltergewicht titel.

Na zijn laatste gevecht met Johny Hendricks, sprak St-Pierre over mentale problemen en dat hij een pauze zou gaan nemen. Dit schoot in het verkeerde keelgat van UFC-president Dana White, hoewel hij later kon bevestigen dat St-Pierre’s problemen ‘niet zo erg zijn’. Op 13 december maakte St-Pierre bekend dat hij een pauze zou gaan nemen. Nu voelt hij zich goed en heeft hij voor het eerst sinds een lange tijd Kerst en Oud en Nieuw met zijn familie heeft kunnen vieren, zonder druk dat er binnenkort een gevecht aankomt en hij weer in trainingskamp moet. Desondanks sluit hij een terugkeer in de octagon niet uit.

Na de aankondiging van de voormalig kampioen was er veel speculatie. In aanloop naar zijn gevecht met Johny Hendricks op UFC 167, was “Rush een groot voorstander van strengere dopingtesten. Hierover had hij nog een meningsverschil met Johny Hendricks en de UFC zelf die dit anders zagen. St-Pierre bood aan om dopingtesten te doen onder toezicht van VADA (Voluntary Anti-Doping Association) op zijn kosten, maar Hendricks wilde dit niet en zag liever een samenwerking onder WADA (World Anti-Doping Agency), de organisatie die zich ook bezig houdt met dopingtesten voor de Olympische Spelen.

Na het gevecht met Hendricks maakte St-Pierre zich ook nog sterk voor betere dopingtesten en werd er gespeculeerd dat dit de eventuele reden zou zijn van het vertrek. Dit was ook tegen het zere been van White, die St-Pierre dan ook bekritiseerde.

Takedown zal begin dit jaar uitkomen. Hieronder is de trailer te zien: