Georges St-Pierre vs. Johny Hendricks op 16 november

2
472

Johny Hendricks 3

Johny Hendricks heeft eindelijk het titelgevecht waar hij al meer dan een jaar op hoopt. Op 16 november zal Hendricks het opnemen tegen UFC welterweight champion Georges St-Pierre in Las Vegas. Waarschijnlijk gaat dit gevecht dienen als de main event UFC 167, aldus ESPN.

Johny “Big Rig” Hendricks vraagt al sinds zijn overwinning op Jon Fitch om een titelgevecht. Op UFC 141 sloeg Hendricks Fitch in 17 seconde knockout en was hij in een klap een contender om rekening mee te houden. Een titelgevecht kreeg hij toen niet, maar in voormalig top contender Josh Koscheck kreeg hij toch een tegenstander van naam. In de co-main event van UFC on FOX 3 versloeg hij “Kos” via split decision en vergrootte hij zijn kansen op een titelgevecht. Besloten werd dat de Texaan een titelgevecht moest verdienen via Martin Kampmann in de co-main event van UFC 154. Ook de Deen werd slachtoffer van de harde linkerstoot van Hendricks en een titelgevecht leek in het verschiet. St-Pierre en de UFC hadden echter andere plannen met Nick Diaz, waardoor Hendricks het moest opnemen tegen nog een voormalig top contender in Carlos Condit. Na een zwaar gevecht die Hendricks won via unanimous decision, kon de UFC niet meer om hem heen en krijgt hij nu het titelgevecht waar hij naar verlangde.

Georges St-Pierre zal tegen Hendricks voor de negende keer de UFC welterweight titel verdedigen. De Canadees vocht voor het laatst tegen Nick Diaz in de main event van UFC 158 in Montreal. Het gevecht voor zijn thuispubliek won hij via unanimous decision, waardoor begonnen opnieuw de mogelijke gesprekken over een superfight met Anderson Silva. St-Pierre had toen geen interesse, mede doordat hij ervan overtuigd is dat number 1 contender Chris Weidman de huidige kampioen gaat verslaan. Het gevecht tegen Hendricks zal St-Pierre’s eerste gevecht buiten Canada zijn sinds UFC 111 in maart 2010. Mocht hij Hendricks verslaan en er zal geen directe rematch of superfight komen, dan lijkt de kampioen het op te nemen tegen de winnaar van Rory MacDonald vs. Jake Ellenberger op UFC on FOX 8.

2 COMMENTS