Georges St-Pierre: ‘Gevecht tegen winnaar van McGregor-Nurmagomedov win-win situatie’

0
992
Foto: Josh Hedges/Zuffa LLC via Getty Images

Nate Diaz is terug, Conor McGregor is terug, maar de terugkeer van een andere grote UFC-ster laat nog even op zich wachten. Georges St-Pierre weet namelijk nog niet of en wanneer hij weer de kooi instapt, maar zegt wel interesse te hebben om de handschoenen aan te trekken.

De legendarische Canadees vocht afgelopen november zijn laatste gevecht, waarin hij Michael Bisping onttroonde als UFC-middengewichtkampioen op UFC 217 in New York. Niet lang daarna leverde Rush de gordel weer in wegens gezondheidsproblemen, waarna hij niet meer in de kooi stapte.

St-Pierre werd door UFC-president Dana White aan een gevecht met Nate Diaz op UFC 227 gelinkt, maar aan Submission Radio vertelt hij dat hij daar nooit interesse in had en ook niet klaar zou zijn tegen die tijd. Ook een gevecht met voormalig kampioen Anderson Silva sluit hij uit.

Wat interesseert hem dan wel? Een gevecht met de winnaar van het gevecht tussen McGregor en Khabib Nurmagomedov op UFC 229: “Dat is een win-win situatie. Het is een verbetering van mijn nalatenschap en levert veel geld op omdat het een groot gevecht is.”

Titel
Toch twijfelt St-Pierre eraan of de UFC hem het gevecht ook zal geven, in verband met resultaten uit het verleden.

“Ik vocht op 170 en 185 pond en leverde op beide gewichtsklassen de gordel in. Ik denk niet dat de UFC mij op lichtgewicht laat vechten voor de titel, ze zullen bang zijn dat ik die ook inlever en de divisie in puin achterlaat”, zegt St-Pierre lachend.

“Vanuit mijn perspectief heb ik veel te winnen, voor de UFC is het een groot risico. Ik ben ouder en 155 pond… […] Ik denk wel dat ik het kan halen als ik het probeer. Ik ben geen fan van veel afvallen, maar of ze het me laten doen? Ik weet het niet. Ookal zou het niet voor de titel zijn, zou het nog steeds een groot gevecht zijn.”

Winnaar
Mits hij toch de winnaar krijgt, voorspelt St-Pierre dat het Nurmagomedov wordt. Rush denk namelijk dat The Eagle in oktober wint van McGregor.

“Als ik moet wedden, zou ik het op Khabib zetten. Hij heeft nog nooit verloren, Conor wel en op de grond waar Khabib goed is. Maar… Khabib is een slome starter en wordt veel geraakt.”

“Hij begon niet goed tegen Michael Johnson en heeft problemen om de afstand te overbruggen. Maar als hij je eenmaal in de clinch heeft, is hij heel erg goed. Khabib heeft een grotere kans, 60-40 denk ik.”