Georges St-Pierre en UFC dichtbij overeenkomst over nieuw contract

0
592
Foto: Josh Hedges/Zuffa LLC via Getty Images

Georges St-Pierre komt terug. De Canadees zal binnenkort zijn handtekening zetten onder een nieuw UFC-contract voor meerdere gevechten, weet MMA Fighting te melden. Na maandenlang onderhandelen is er een overeenkomst bereikt.

Het plan is dat Rush dit jaar nog terugkeert in de Octagon. Volgens MMA Fighting zal dit het derde kwartaal van 2017 worden tegen een nog nader genoemde tegenstander. Ook is nog niet duidelijk op welke gewichtsklasse hij zal vechten, aangezien een gevecht met UFC-middengewichtkampioen Michael Bisping niet uitgesloten wordt.

St-Pierre (35) was jarenlang kampioen op weltergewicht. In 2013 deed hij afstand van de UFC-weltergewichttitel om voor onbepaalde tijd pauze te nemen. Dit besluit kwam een maand na zijn laatste overwinning op UFC 167 tegen Johny Hendricks. Rush liet de deur wel open voor een terugkeer.

Tegenwerking
Ruim twee jaar later kondigde St-Pierre aan dat hij weer klaar was om te vechten, maar toen werkte de UFC niet mee. UFC-president Dana White was ervan overtuigd dat de Canadees niet meer wilde vechten, ondanks aandringen van de vechter zelf.

Ook gingen er geruchten dat geld het probleem was. St-Pierre zou de UFC namelijk om een compensatiebedrag hebben gevraagd voor het dragen van Reebok in de Octagon. Rush heeft een sponsorcontract bij Under Armour.

Dit zette kwaad bloed bij St-Pierre. Als reactie daarop liet hij zijn advocaat, James Quinn, afgelopen oktober zijn UFC-contract verscheuren, tot onvrede van de UFC.

Niet lang daarna begroeven St-Pierre en White de strijdbijl daarover over in Las Vegas. Ook ontmoette Rush een van de nieuwe eigenaren van de UFC, Ari Emanuel, om te praten over een terugkeer van de Canadees op UFC 206 in Toronto. Een overeenkomst kon toen niet bereikt worden.

Volgens MMA Fighting zijn die gesprekken recent weer hervat en worden de puntjes op de i gezet.