Gegard Mousasi verzekerd van titelgevecht bij winst op Shlemenko

0
593
Foto: Boris Streubel/Zuffa LLC via Getty Images

Gegard Mousasi maakt zaterdag zijn Bellator-debuut in de hoofdpartij van Bellator 185 tegen Alexander Shlemenko. De Leidenaar vecht dus niet direct voor de middengewichttitel, maar is bij winst een gevecht voor de gordel gegarandeerd.

“Scott Coker (president van Bellator, red) zei me dat hij het aan Alessio (Sakara) had beloofd, dus ik moet wachten”, zei Mousasi maandag op bezoek bij The MMA Hour. “Ik heb er geen probleem mee dat ik eerst tegen Shlemenko moet vechten voor de titel. Na een gevecht is mij een titelgevecht gegarandeerd.”

Middengewichtkampioen Rafael Carvalho, die de gordel in zijn laatste optreden verdedigde tegen Melvin Manhoef, zet zijn titel 9 december op het spel tegen UFC-veteraan Alessio Sakara in Florence. Als Mousasi wint, zal hij dus met extra interesse naar deze partij kijken.

Waardering
Mousasi maakte in juli zijn overstap van de UFC naar Bellator bekend. Bij ‘s werelds grootste MMA-organisatie voelde hij zich niet altijd gewaardeerd, maar bij de organisatie van Coker doet hij dat wel: “Ik voel dat er veel hype voor me is. Ik deed waarschijnlijk meer interviews voor dit gevecht dan voor elke andere. Bellator geeft me ook wat meer mogelijkheden, dus dat is goed.”

Mousasi heeft nog meer ambities dan alleen de middengewichttitel veroveren. De Leidenaar durft ook al andere namen te noemen die hij in de toekomst tegen wil komen, hoewel hij voor onderschatting waakt:

“Andere voormalig UFC-vechters kwamen naar Bellator en verloren. Ik kan dus niemand onderschatten. Mijn doel is de middengewichttitel, dan heb je Rory MacDonald, Ryan Bader (kampioen op lichtzwaargewicht, red.) en andere vechters met een grotere naam.