Gegard Mousasi verdedigt Bellator-titel tegen Rafael Lovato op Bellator 214

0
838
Foto: Bellator/Lucas Noonan

Gegard Mousasi heeft zijn volgende gevecht gepland staan. De Leidenaar vecht 26 januari op Bellator 214 tegen de ongeslagen Rafael Lovato Jr., meldt Bellator.

Mousasi zet zijn Bellator-middengewichttitel voor de tweede keer op het spel in Los Angeles. In zijn laatste optreden won hij van Bellator-weltergewichtkampioen Rory MacDonald, die hij via TKO in de tweede ronde wegzette.

Dit was Mousasi’s achtste zege op rij. De Nederlander won zijn laatste vijf gevechten in de UFC, voordat hij in 2017 overstapte naar Bellator. Na zijn gewonnen debuut tegen Alexander Shlemenko, won Mousasi de middengewichttitel op Bellator 200 in Londen door Rafael Carvalho te kloppen.

Pensioen
Na zijn laatste zege maakte Mousasi bekend dat hij in 2019 wil stoppen. Het gevecht tegen Lovato Jr. zal een van zijn laatste drie partijen zijn, voordat de kampioen zijn handschoenen aan de wilgen hangt.

In Lovato Jr. treft hij een BJJ-kampioen die in 2014 de overstap maakte naar MMA. Dat doet hij met verve: hij won al zijn negen wedstrijden, waarvan zes via submissie. De 35-jarige Amerikaan klopte John Salter in zijn laatste gevecht op Bellator 205 met een rear-naked choke in de derde ronde.

Het verschil in MMA-ervaring is wel aanzienlijk. Mousasi vecht in januari voor de 54ste keer.

Bellator 214 sluit af met de finale van het Bellator-zwaargewichttoernooi tussen Fedor Emelianenko en Ryan Bader. Dit evenement vindt op hetzelfde moment plaats als UFC 233.