Gegard Mousasi maakt Bellator-debuut tegen Alexander Shlemenko op 20 oktober

0
2113
Foto: Boris Streubel/Zuffa LLC via Getty Images

Gegard Mousasi weet wie zijn eerste opponent in de kooi van Bellator wordt. De Leidenaar vecht in het main event van Bellator 185 in de Mohegan Sun in Uncasville (Connecticut) tegen Alexander Shlemenko. Dit evenement vindt op 20 oktober plaats.

Bellator kondigde dit vrijdag aan tijdens de uitzending van Bellator 181.

Mousasi maakte maandag zijn overstap van de UFC naar Bellator bekend. De Nederlander was contractvrij nadat hij zijn contract bij de UFC had uitgediend op UFC 210. Mousasi kon bijtekenen, maar om verschillende redenen koos hij voor de overstap naar Bellator.

“Ik heb een contract voor zes gevechten bij Bellator MMA getekend”, aldus Mousasi begin deze week op The MMA Hour. “Ik kijk ernaar uit om kampioen te worden en dan wil ik een divisie omhoog op lichtzwaargewicht. Maar eerst, de titel op middengewicht.”

Aangezien middengewichtkampioen Rafael Carvalho zijn gordel in december tegen Alessio Sakara verdedigt in Italië, moet Mousasi eerst langs Shlemenko zien te komen om een titelgevecht te krijgen. Storm, voormalig Bellator-middengewichtkampioen, won zes van zijn laatste zeven gevechten.

Dat kon zeven uit zeven zijn, maar zijn overwinning op Melvin Manhoef in februari 2015 werd naar een No Contest veranderd omdat de Rus positief testte op anabole steroïden. De verhouding testosteron:epitestosteron bij Shlemenko was 50:1, waardoor hij in eerste instantie drie jaar geschorst werd. Zeventien maanden later won hij een beroep en werd hij vrijgesproken. Ook werd zijn boete van 10.000 dollar gehalveerd.

Op Bellator 185 vechten ook Muhammad Lawal en Liam McGeary tegen elkaar.