Gabi Garcia boekt tweede No Contest in drie weken

0
787
Foto: Bruno Massami/Planeta Octógono

De loopbaan van Gabi Garcia is alles behalve normaal te noemen. De meervoudig wereldkampioene Braziliaans jiujitsu, die in 2015 de overstap naar het MMA maakte, vocht tweemaal in juli en beide gevechten hadden hetzelfde resultaat: No Contest.

Op zondag vocht de Braziliaanse tegen de Russische Oksana Gagloeva op het eerste evenement van de RIZIN Fighting World Grand Prix. Toen was het al zestien seconden voorbij. Niet door een knock-out of submissie, maar vanwege een overtreding. Nadat Garcia met haar vingers in de ogen van Gagloeva kwam, werd de partij gestopt en kon de Russische niet meer verder.

Dit was tegen het zere been van Garcia, die erg gefrustreerd is. De Braziliaans is niet boos vanwege de afloop, maar met Gagloeva omdat ze claimt dat Garcia’s vingers in haar ogen kwamen. Tegen MMA Fighting vertelt Garcia dat ze in beroep gaat tegen de No Contest en hoopt ze op een overwinning via TKO.

“Het was niet mijn vingertop. Ik verdedigde met een open hand, maar balde mijn vuist voor een stoot”, aldus Garcia. “Haar beide ogen deden zeer. De doktoren lieten haar weer terugkomen, maar ze wilde niet. Lafaard.”

Shoot Boxing
Op 7 juli vocht Garcia ook in Japan, ditmaal op S-Cup 2017. Toen vocht ze haar eerste partij met shoot boxing regels tegen Megumi Yabushita, wat ook niet lang duurde.

De 45-jarige Yabushita, die slechts één van haar twaalf kickbokspartijen won, woog zo’n 35 kilogram lichter en moest ook een manier vinden om het lengteverschil van 30 centimeter te overbruggen.

Weinig kans kreeg ze daar niet voor, aangezien de partij minder dan twee minuten duurde. Garcia vloerde haar opponente met een stoot en toen Yabushita nog op de grond lag, haalde ze daarna nog hard uit met een trap. Dat mag niet, dus werd de partij beëindigd.

Garcia hoopt in oktober weer te vechten, vertelt ze aan MMA Fighting. Dan hoopt ze weer op een evenement van RIZIN te staan.