‘Frankie Edgar hoopt op featherweight debuut in december’

0
860

Ariel Helwani claimt met Frankie Edgar te hebben besproken over de toekomst van “The Answer”. Als we de journalist moeten geloven gaat Edgar eindelijk de stap naar featherweight maken waardoor een einde lijkt te komen aan de vragen rond de toekomst van de voormalig kampioen. Dit heeft Helwani verteld op UFC Tonight.

Edgar hoopt hierbij zijn debuut in de featherweight divisie te maken rond december van dit jaar. Een mogelijke tegenstander is hierbij niet genoemd. Ook de recente uitspraken van Jose Aldo zouden hierbij extra motivatie geven voor de vechter uit New Jersey. Aldo sprak over een mogelijk gevecht met Edgar en vertelde hierbij dat hij Edgar direct weer naar de lightweight divisie zou sturen.

“He has said he wants to get down to the feathers, so hopefully that happens soon to end [these rumors]. He is welcome in the category so that we banish him to the category above or below.”

-Jose Aldo

Frankie Edgar verloor op UFC 150 voor de tweede keer op een rij van Benson Henderson. Een derde gevecht zit er voorlopig niet in voor hem, waardoor een move naar featherweight erg realitisch lijkt in plaats van lightweights verslaan om in de “Jon Fitch positie” terecht te komen.