Dana White: Edgar vs. Jung, Cerrone vs. Perry op UFC Fight Night 139

0
345
Foto: Donald Miralle/Zuffa LLC/ via Getty Images

UFC Fight Night 139 heeft een hoofdpartij gekregen tussen Frankie Edgar en Chan Sung Jung, beter bekend als The Korean Zombie. Dit vertelt UFC-president Dana White aan ESPN. Ook laat White weten dat een partij tussen Donald Cerrone en Mike Perry gepland staat voor het evenement op 10 november in Denver.

De wens van Jung gaat hiermee in vervulling. The Korean Zombie daagde Edgar op vriendelijke wijze uit in april nadat The Answer op UFC Fight Night 128 gewonnen had van Cub Swanson. Dit was het laatste optreden van Edgar.

De Zuid-Koreaan won zijn laatste gevecht ook: op 4 februari 2017 maakte hij zijn terugkeer in de Octagon met een overwinning op Dennis Bermudez, die Jung in de tweede ronde knock-out sloeg in de hoofdpartij van UFC Fight Night 104. Dit was Jung’s eerste gevecht sinds de voltooing van zijn dienstplicht.

Cerrone tegen Perry bijna garant voor vuurwerk
Een partij tussen Donald Cerrone en Mike Perry is ook gepland. Cerrone is woonachtig in Denver.

Cowboy verloor vier van zijn laatste vijf wedstrijden. In zijn laatste optreden moest hij zijn meedere erkennen in Leon Edwards in de hoofdpartij van UFC Fight Night 132. Na vijf ronden werd Rocky tot winnaar uitgeroepen door de jury.

Perry won zijn laatste gevecht. De 26-jarige Amerikaan klopte Paul Felder op UFC 226 via jurybesluit. Dit was de eerste keer dat Platinum een gevecht via de jury won. Zijn elf overige zeges kwamen allemaal via knock-out.

UFC Fight Night 139 viert het 25-jarig jubileum van de UFC in de stad waar UFC 1 in 1993 plaatsvond. Het meest recente bezoek aan The Mile High City was op 28 januari 2017 met UFC on FOX 23.