Frank Mir vervangt Alistair Overeem

19
726

Shit… het is toch echt gebeurt. Frank Mir vervangt Alistair Overeem bij UFC 146 en zal het opnemen tegen Junior Dos Santos voor de heavyweight titel.

Wat moeten we hier nou nog op zeggen… Ik ga maar gewoon in een hoekje zitten huilen.

Het is nog onduidelijk wie het nu tegen Cain Velasquez op zal nemen.

19 COMMENTS

 1. Wel raar dat, ze eerst wachten totdat Overeem zich mag verklaren voor de NSAC en dan 3 dagen voordat hij zijn statement geeft vervangen ze hem.

  Volgens mij krijgt Overeem geen licentie, maar de timing van alles blijft raar.

  • Is inderdaad de meest logische keuze, alleen hadden ze Overeem gelijk van de card moeten halen OF pas na de uitslag van the hearing. En niet eerst wachten en dan toch een paar dagen voordat hij zich mag verklaren hem eraf halen.

   Toch snap ik het ook wel aangezien ze vanavond voor publiciteit kunnen zorgen voor JDS vs Mir, tijdens en na UFC 145

 2. Ik zit wel op een Mir te wachten. Ik denk ook dat hij best een goede kans maakt. Hij is beter op de grond dan jds. Dus als ie m plat krijgt heeft ie een goede kans.
  Natuurlijk had ik overeem ook graag gezien. Maar niet als er van allerlei doping shit aan m kleeft. Als ie dan zou winnen was het toch niets waard.

 3. Tja in eerste instantie kwam het ook vreemd op me over om het zo vlak voor de hearing bekend te maken. Maar stel je voor dat Overeem wel een licentie los krijgt terwijl UFC in principe toch al niet meer wilde dat het gevecht tegen JDS doorgaat omdat het na de hele hype die is ontstaan toch een smet werpt op de UFC, ongeacht wie er wint…..dan kun je Overeem beter voor de hearing afwimpelen dan erna.
  Want als je nadat ie een licentie ( evt onder voorwaarden ) hem alsnog loost krijg je helemaal een lading kritiek over je heen.
  Ondanks dat ik een grote Overeem fan ben en graag het gevacht had gezien denk ik dat dit zelfs voor Alistair de beste beslissing is. Als ie namelijk na alle negativiteit omtrent deze situatie JDS had verslagen was ie de geschiedenis in gegaan als een soort OJ Simpson van de MMA. Als ie had verloren was het helemaal verschrikkelijk geweest voor hem.
  Nu……als ie mentaal sterk genoeg is…..kan ie zich nog rehabiliteren door een nieuwe titel shot te verdienen terwijl ie onaangeklondigde doping controles doorstaat. Dat zal ook de enige manier zijn maar ALS hem dat lukt dan komt ie als superheld uit de strijd want Amerikanen smullen nu eenmaal van underdog figuren die terug klauteren uit een diep dal en vervolgens iedereen de mond snoeren door de top weer te bereiken. Van Overoid naar OveROCKY. Maar dat wordt een hele kluif !

 4. Ik had het al wel verwacht. Ik denk dat ALS Overeem wel een licentie krijgt hij tegen Velasquez zal gaan vechten. (een soort gelijke situatie als er eerst was met Diaz, St. Pierre, Penn en Condit, wat uit eindelijk alsnog niet werkte omdat St. Pierre niet kon vechten.) natuurlijk ging die situatie niet over bloed testen maar over het niet opdagen bij press events.

  we zullen het snel genoeg te horen krijgen. (denk eigenlijk niet dat Overeem een licentie zal krijgen)

 5. tja ik hoop dat hij een beetje goed eruit komt want anders gaat ze hele reputatie naar de klote had echt zin in die pot maar goed hoop dat jds gehakt maakt van mir want hij is
  zo arrogant als maar kan.vannacht maakt een hoop goed lekker jones vs evans kijken
  😉

  • JDS wint ook wel, zo indrukwekkend was Mir nou ook weer niet ookal heeft hij zijn laatste 3 gewonnen, tegen Big Nog was hij zelf bijna gefinished voordat hij het tij deed keren. Ook tegen Mirko Filipović was hij nu niet echt indrukwekkend.

 6. Ik denk dat een match tussen overeem en velasquez een mooie is. Ik denk echter niet dat wij overeem voorlopig in actie zullen zien. Dit alles is niet best geweest voor de fightcard en Dana is not amused.