Frank Mir stapt over naar Bellator

0
458
Foto: Buda Mendes/Zuffa LLC via Getty Images

Frank Mir heeft zijn krabbel gezet onder een contract van Bellator. Dit heeft MMA Fighting bekendgemaakt.

De voormalig zwaargewichtkampioen van de UFC, die tot april 2018 een dopingschorsing moet uitzitten, liet in juli zijn contract bij ‘s werelds grootste MMA-organisatie ontbinden na zestien jaar samenwerking. Mir stond 27 keer in de Octagon en liep er zestien keer als winnaar weer uit. Zo won hij van Brock Lesnar, Antônio Rodrigo Nogueira (twee keer), Mirko Cro Cop en Roy Nelson.

Van zijn laatste acht gevechten won Mir er slechts twee. In maart stond hij tegenover Mark Hunt in het main event van UFC Fight Night 85. Hij verloor niet alleen via knock-out in de eerste ronde, maar werd achteraf voor twee jaar geschorst door USADA.

Mir werd gestraft wegens sporen van dehydrochloromethyltestosterone. Volgens de oud-kampioen zelf was dit het gevolg van kangoeroevlees dat hij at in Australië, waar zijn laatste gevecht plaatsvond.

Mir gaat vele oud-bekenden achterna die recent ook overstapten van de UFC naar Bellator, zoals Phil Davis, Michael McDonald, Matt Mitrione, Rory MacDonald en Gegard Mousasi. Na zijn dopingschorsing kan hij pas debuteren in de organisatie.