Frank Mir met TRT tegen Alistair Overeem op UFC 169

2
1194

Frank Mir

Frank Mir heeft van de New Jersey State Athletic Control Board een uitzondering gekregen voor het gebruik van kunstmatige testosteron (TRT), aldus MMAjunkie.com. Aanstaande zaterdag (of zondag) vecht Mir tegen Alistair Overeem op de main card van UFC 169. Dit zal niet de eerste keer zijn dat de voormalig UFC zwaargewichtkampioen met een uitzondering zal vechten.

Mir vocht al twee keer eerder met kunstmatige testosteron: in zijn titelgevecht op UFC 146 tegen Junior dos Santos en tegen Josh Barnett op UFC 164. Beide gevechten verloor hij en het gevecht met Daniel Cormier, die tussen deze twee gevechten door kwam verloor hij ook.

Dit is bekend gemaakt daags nadat Dana White bekend heeft gemaakt tegen kunstmatige testosteron te zijn. Dit was een reactie tegenover Associated Press op het feit dat de Association of Ringside Physicians (vereniging van dokters bij ringsporten) bekend heeft gemaakt dat het tegen het gebruik is.

“The doctors came out and said they want to ban it? Well, that’s the answer.”

Dana White tegenover Associated Press

Ook Vitor Belfort zal voor zijn gevecht tegen Chris Weidman in Las Vegas een aanvraag doen. Dit maakte hij bekend op ‘UFC Tonight’ omdat hij zegt dit nodig te hebben voor medische redenen.

Overeem en Mir lijken voor hun baan in de UFC te moeten vechten, hoewel Dana White dat niet uitsluit. “The Reem” verloor zijn laatste twee gevechten op een rij en een derde verliespartij op een rij lijkt te betekenen dat zijn volgende gevecht elders zal zijn dan in de UFC.