Francis Ngannou en Curtis Blaydes op herhaling in China

0
791
Foto: Will Howe/Zuffa LLC

Een belangrijk gevecht voor de UFC-zwaargewichtdivisie sluit UFC Fight Night 141 in Beijing af. Francis Ngannou vecht op 25 november voor de tweede keer tegen Curtis Blaydes, meldt Ariel Helwani van ESPN.

Helwani meldt dat de zwaargewichten een overeenkomst hebben, maar nog niets getekend is.

Blaydes krijgt de kans om de enige verliespartij op zijn cv te wreken. Op UFC Fight Night 86 in Zagreb moest Razor de strijd tegen Ngannou na twee ronden staken wegens een dicht oog. Blaydes nam de partij, zijn zesde als prof en eerste in de UFC, aan met een maand voorbereiding als de vervanger van Bojan Mihajlović.

Sindsdien won Ngannou vier gevechten op rij om op UFC 220 een titelgevecht te krijgen met Stipe Miocic, toentertijd UFC-zwaargewichtkampioen. Hierin leed Ngannou zijn eerste nederlaag in de UFC. In zijn laatste gevecht op UFC 226 kwam verliespartij twee erbij tegen Derrick Lewis.

Blaydes won na Ngannou zes gevechten op rij, hoewel zijn winst op Adam Milstead omgezet werd naar een No Contest omdat Razor positief testte op marihuana. Momenteel staat de Amerikaan derde op de UFC-zwaargewichtranglijst, een plek boven The Predator.

Alistair Overeem
Blaydes en Ngannou hebben een tegenstander in gemeen: Alistair Overeem. The Reem leed zijn laatste twee nederlagen tegen de zwaargewichten, allebei via knock-out.

Blaydes boekte zijn meest recente zege op de Nederlander via TKO in de derde ronde op UFC 225. Daarna zijn de zwaargewichten met elkaar gaan trainen bij Elevation Fight Team in Denver.