Francis Carmont ontslagen door UFC

0
512

Francis Carmont

Francis Carmont zal de komende tijd niet in de UFC te zien zijn. De Fransman is na drie verliespartijen op een rij ontslagen door zijn werkgever, aldus de vechter zelf via Facebook. Na zes winstpartijen op een rij, verloor “Limitless” alle drie zijn gevechten in 2014.

De Fransman maakte op UFC 137 zijn debuut en stond toen bekend als ‘de trainingspartner van Georges St-Pierre bij Team Tristar’. De voormalig weltergewicht kampioen van de UFC hielp zijn partner voor elk gevecht en was ook altijd in de hoek te zien van Carmont. Chris Camozzi werd als eerst verslagen via unanieme beslissing en met overwinningen op Magnus Cedenblad en Karlos Vemola via submission (beide rear-naked choke) maakte “Limitless” indruk. Hierna volgden overwinning op Tom Lawlor, Lorenz Larkin en Costas Philippou, maar op die overwinningen kreeg hij veel kritiek. Naast zijn saaie, langzame vechtstijl vonden velen dat hij geen recht had op de overwinningen tegen Lawlor en Larkin.

Desondanks werd hij wel een serieuze kandidaat voor een titelgevecht met zes winstpartijen op een rij en mocht hij op UFC Fight Night 36 vechten tegen Ronaldo “Jacare” Souza in Jaraguá do Sul (Brazilië). Daar verloor hij zijn eerste partij in de UFC via beslissing, waarna CB Dollaway hetzelfde deed tegen hem in Berlijn. In Tulsa (Oklahoma) verloor Carmont zijn derde gevecht op een rij: een harde knock-out in de tweede ronde tegen voormalig titeluitdager Thales Leites.

De kans dat Carmont, 33 jaar, nog terug zal keren in de UFC op korte termijn is klein vanwege zijn manier van vechten. Daarnaast kan ook gezegd worden dat hij tegen Tom Lawlor en Lorenz Larkin eigenlijk had verloren en hij dus eerder zijn ontslagbrief had kunnen krijgen. Daarentegen kan wel gezegd worden dat op het moment dat hij ontslagen werd, hij vijftiende stond in de UFC middengewicht ranglijst.