Forrest Griffin en Stephan Bonnar in UFC Hall of fame

6
634

Dana White heeft op de media scrum na UFC 160 onthuld dat Forrest Griffin en Stephan Bonnar aanstaande juli op de UFC Fan Expo een plek krijgen in de UFC Hall of fame. Bonnar en Griffin vochten op de finale van het eerste seizoen van The Ultimate Fighter in de finale, een gevecht waar de UFC veel aan te danken heeft. Griffin kondigde afgelopen zaterdag na UFC 160 zijn pensioen aan, terwijl Bonnar afgelopen oktober zijn handschoenen aan de wilgen hing. De vraag over de Hall of Fame komt op 7:39:

http://youtu.be/oz4C9DA1msQ

Griffin en Bonnar vochten op 9 april 2005 voor het eerst tegen elkaar om de titel van het eerste seizoen van TUF. Toen won Forrest Griffin via unanimous decision van “The American Psycho”. De vechters vochten toen om een contract bij de UFC, maar omdat het gevecht zo goed was kregen beide vechters in plek in de UFC.

Forrest Griffin zou later in juli 2008 de UFC light heavyweight champion door Rampage Jackson te verslaan. Jackson en Griffin waren de coaches van het zevende seizoen van TUF en vochten daarna tegen elkaar op UFC 86 waar Griffin won via unanimous decision. Stephan Bonnar vocht een UFC-record van 8-7 bij elkaar met overwinningen op Keith Jardine en Kyle Kingsbury. Maar desondanks blijft het eerste gevecht tussen de twee het meest aanzienlijke in hun loopbaan en in de geschiedenis van het wereldwijde MMA.

http://youtu.be/GXfyzBZzisQ

Op 5 en 6 juli vindt de UFC Fan Expo in Las Vegas plaats in aanloop naar UFC 162: Silva vs. Weidman. Eerdere opgenomen namen zijn Ken Shamrock, Dan Severn, Royce Gracie, Mark Coleman, Randy Couture, Matt Hughes, Chuck Liddell, Charles “Mask” Lewis en Tito Ortiz.

6 COMMENTS

  • Lol, it takes 2 to tango.
   Dat gevecht alleen heeft de UFC gemaakt destijds. Zonder beide heren hadden we nu niet hier kunnen lullen.
   Het is daarom absoluut verdiend dat beide heren in de Hall of Fame komen. Vergeet niet dat Bonnar echt wel resultaten heeft geboekt in zijn carriere. Hij heeft betere resultaten geboekt dat menig “TUF” vechter.
   De naam Griffin wordt in 1 adem genoemd met Bonnar (Griffin Bonnar, nu ook als kind 😀 )

 1. Ik krijg toch een beetje het idols effect hier.
  De winnaars van de eerste shows die hebben het gemaakt.

  Verder van de andere TUF winnaars (op enkele na) hoor je nu niet heel veel meer.
  Ze vechten zo af en toe, maar staan niet in het Main Event.

 2. Zoals ik hier lees hebben ze veel gedaan om de UFC op de kaart te brengen.

  UFC Hall of Fame wordt je naar mijn mening als je iets groots heb betekend voor de organisatie, of dat je iets unieks hebt gedaan.

  Ik ben benieuwd hoe de UFC was geworden zonder TUf1. en of dat echt zoveel invloed heeft gehad.

  Is er ergens een stuk tekst waar ik dat kan teruglezen of kan vinden?

  Heb de partij van Bonnar vs Griffin trouwens wel een stuk of 10X bekeken in de afgelopen jaren 😛

 3. Ik denk dat beide heren meer unieks hebben gedaan dan bijv een Ken Shamrock of Dan Severn en Mark Coleman…

  Verder zou ik niet 123 een stuk voor je weten om erover te lezen. Maar het is bekend dat D. White en de Fortita broertjes de stekker eruit hadden willen halen als TUF-1 niet zo gigantisch explodeerde. Dat heeft Dana vaker gezegd in interviews. De UFC leed alleen maar verlies tot voor de finale van TUF.