Floyd Mayweather vecht oudejaarsdag op Rizin 14 tegen Tenshin Nasukawa

0
609
Foto: So Max O CC BY-ND 2.0

Floyd Mayweather stapt weer tussen de touwen. Money vecht op oudejaarsdag in Japan op Rizin 14 tegen Tenshin Nasukawa. Dit werd aangekondigd op een persconferentie met Mayweather en Nasukawa van de Japanse organisatie.

Het is nog niet helemaal duidelijk met welke regels Mayweather en Nasukawa gaan vechten. Rizin-oprichter Nobuyuki Sakakibara sprak van een gevecht met ‘speciale regels’, maar gaf niet aan of dit om boksen, kickboksen of MMA ging. Ook is er niets bekendgemaakt over de gewichtsklasse.

Mayweather (41) vocht vorig jaar zijn laatste partij tegen Conor McGregor. Toen scherpte de bokser zijn ongeslagen record aan naar 50-0 door de MMA-vechter in de tiende ronde te kloppen. Hierna kondigde hij zijn pensioen aan, hoewel hij meerdere malen speelde met een terugkeer.

Voor Nasukawa maakt Money dus zijn terugkeer. “Rizin heeft een geweldig gedaan met de vechters”, zei Mayweather op de persconferentie. “Ik kijk ernaar uit om jullie te amuseren op 31 december. Maar mijn verstandshouding met Rizin stopt niet hier. Ik kijk ernaar uit om dit wereldwijd te maken.”

In Nasukawa (20) treft Mayweather een ongeslagen kickbokser (27-0) en MMA-vechter (4-0). In september klopte hij Kyoji Horiguchi in diens kickboksdebuut op Rizin 13. “Ik zou zeggen dat dit mijn grootste gebeurtenis is, tot nu toe”, zei Nasukawa. “IK ben heel blij dat dit gaat gebeuren.”

“Niemand heeft mijn tegenstander verslagen in het verleden. En ik wil de man zijn die geschiedenis schrijft. Mijn stoot kan de geschiedenis veranderen en ik wil dat laten zien, dus blijf kijken.”