Floyd Mayweather claimt binnenkort te beginnen met MMA-training

"Ik kan worstelen, mijn worstelvaardigheden zijn niet zo slecht."

0
760
Foto: So Max O CC BY-ND 2.0

Floyd Mayweather zegt dat hij binnenkort aan de voorbereidingen voor zijn MMA-debuut begint. De gepensioneerde bokser vertelt aan TMZ Sports dat hij gaat samenwerken met UFC-weltergewichtkampioen Tyron Woodley om zich voor te bereiden op de overgang naar MMA.

“Ik ga binnenkort beginnen. We sturen berichten over en weer. We hebben een paar keer gepraat, dus we gaan heel binnenkort met elkaar trainen”, aldus Mayweather over de samenwerking met Woodley.

Mayweather (41) sloot in augustus zijn legendarische bokscarrière af met een zege in ‘The Money Fight’ op Conor McGregor. Dit was zijn vijftigste overwinning en 27ste knock-out in de ring zonder verliespartijen.

Sindsdien gaan er geruchten dat Mayweather op zijn beurt gaat debuteren op het speelveld van McGregor in de UFC, hoewel Money deze de nek omdraaide in december.

Nu lijkt er weer vooruitgang geboekt te zijn met de eerste MMA-perikelen voor Mayweather. Hij zegt dat hij niet onderschat moet worden: “Ik kan worstelen, mijn worstelvaardigheden zijn niet zo slecht. Op een schaal van 1 tot 10 ben ik waarschijnlijk een 7. En ik denk dat ik naar een 9 kan.”

“Natuurlijk zijn mijn stoten een 100 op een schaal van 1 tot 10. Mijn trappen, op een schaal van 1 tot 10, zijn waarschijnlijk een 4.”

Money, money, money
Mayweather zegt ongeveer zes tot acht maanden nodig te hebben om voor te bereiden. Of hij dan direct de kooi instapt met McGregor, UFC-lichtgewichtkampioen en voormalig vedergewichtkampioen, valt nog te zien.

“Het gaat allemaal om de juiste cijfers natuurlijk. Als ze (de UFC, red.) de juiste cijfers presenteren gaan we het mogelijk maken”, aldus Mayweather over een debuut in de UFC, mogelijk tegen McGregor.