Fitch, Volkmann en Santiago naar World Series of Fighting

0
537

Voormalig UFC vechters Jon Fitch, Jorge Santiago en Jacob Volkmann hebben een nieuwe promotie gevonden in World Series of Fighting. Nadat zij, samen met dertien andere vechters, ontslagen werden door de UFC was het de grote vraag waar vechters zoals zij terecht zouden komen. Vooral voor Jon Fitch was het de grote vraag waar hij naartoe zou gaan na ruim zeven jaar in de UFC te hebben gezeten.

De vechters werden op 13 februari ontslagen nadat zij hun laatste gevechten hadden verloren in de promotie. Jon Fitch werd ontslagen na achttien gevechten in de UFC te hebben gevochten, waaronder een titelgevecht tegen Georges St-Pierre. Na 1-2-1 te zijn gegaan in zijn laatste vier gevechten werd bekend dat hij niet meer bij de UFC zat. Bellator maakte bekend de worstelaar niet te willen tekenen, maar World Series of Fighting was wel geïnteresseerd en handelde snel. Fitch tekent een contract voor vier gevechten en verwacht wordt dat hij zijn debuut zal maken op 14 juni op WSOF 3.

Jacob Volkmann werd ontslagen na twee van zijn laatste drie gevechten te hebben verloren in de UFC. “Christmas” won zijn eerste vijf gevechten op een rij in de UFC lightweight divisie, allen via decision, waarna Paul Sass hem versloeg via triangle choke in de eerste ronde. In het gevecht erna liet hij Shane Roller in de eerste ronde aftikken via rear-naked. Op de undercard van UFC 156 moest hij ecter zelf aftikken door een rear-naked choke tegen UFC debutant Bobby Green. Hierna werd hij ontslagen, na tien gevechten in de UFC te hebben gevochten. Zijn debuut in de jonge promotie is al gepland: op WSOF 3 zal hij vechten tegen Lyle Beerbohm. John Gunderson, een andere lightweight van WSOF, heeft al bekend gemaakt geen fan te zijn van Volkmann en zou graag zijn vuist op het gezicht van Volkmann willen zetten.

Jorge Santiago kwam op een opvallende wijze voor de derde keer in de UFC. Na twee eerdere pogingen succesvol te worden in de UFC middleweight divisie in 2006 en 2011, vertrok hij in 2012 naar Titan FC. In die promotie won hij twee keer waarna hij in augustus 2012 tekende bij Strikeforce om daar op welterweight te vechten. Zijn eerste gevecht was gepland tegen Quinn Mulhern op Strikeforce: Melendez vs. Healy in september, maar doordat dit event gecanceld werd en het gevecht niet opnieuw gepland werd ging het niet door. In januari mocht hij met andere Strikeforce vechters naar de UFC om zo voor de derde keer in de promotie te belanden. In zijn eerste gevecht op welterweight nam hij het op tegen Gunnar Nelson die hij verloor via unanimous decision. Als gevolg werd hij voor de derde keer ontslagen door de UFC, waardoor hij nu in World Series of Fighting zal gaan vechten. Zijn UFC record staat op 1-5 met zijn enige overwinning in zijn UFC debuut tegen Justin Levens.