Tony Ferguson: McGregor zoekt naar een uitweg

0
824
Foto: Josh Hedges/Zuffa LLC via Getty Images

Tony Ferguson heeft met een niet mis te verstane Tweet laten weten hoe hij denkt over het gedrag van Conor McGregor tijdens Bellator 187. Volgens de interim-lichtgewichtkampioen is het een manier voor de Ier om een potentieel gevecht te ontlopen tijdens UFC 219.

McGregor sprong in de kooi na de overwinning van zijn trainingspartner Charlie Ward. Na een berisping van de gerespecteerde scheidsrechter Marc Goddard volgde duw- en trekwerk tussen The Notorious en enkele officials. Op amateurbeelden was zelfs te zien hoe McGregor een official sloeg.

Het gedrag van de 29-jarige Ier kan hem duur te staan komen. Zo werd eerder beweerd dat hij het op 30 december op zou nemen tegen Tony Ferguson, maar dat de UFC de Ier van het event geschrapt zou hebben na zijn akkefietje tijdens Bellator 187.

Ferguson liet de gelegenheid niet onbenut om zich te uiten op Twitter.

Met onder meer de hashtags #DefendorVacate (verdedig of sta je titel af) en #LookingForAWayOut (op zoek naar een uitweg) suggereert Ferguson dat McGregor door zijn gedrag probeert een confrontatie in de kooi uit de weg te gaan: ‘”McNuggets” verliest zijn saus.’ El Cucuy liet al eerder weten dat de Ier zijn titel moet afstaan of verdedigen.

Mocht de UFC McGregor inderdaad van UFC 219 verwijderd hebben vanwege zijn gedrag zullen de vechtsportfans mogelijk nog langer moeten wachten om The Notorious weer aan het werk te zien.