Fedor over zijn toekomst

4
437

“I can tell you the timing of my next bout right now. It’s going to be June or July. Of course, I want to compete at home, in front of my countrymen, But at the moment, the strongest and most respected MMA organization is situated in America. It’s the UFC. Therefore, I have to go to the US in order to face the strongest opponents.”

Na voor het eerst in 10 jaar, verloren te hebben, en dan wel 3 keer op rij, verliet ‘’The last Emperor’’ Strikeforce, en keerde terug naar zijn geboorteland.
Daar, waar hij vocht tegen Jeff Monson, in Japan tegen Satoshi Ishii, is de MMA-legende weer in een winnende reeks gekomen van 2 opeenvolgende partijen.
Love him or hate him, maar het een feit is, dat Fedor Emelianenko, tussen de grootse MMA vechters ooit, terecht hoort.

De vormalige Pride Kamioen, heeft een lijst met overwinningen op o.a. Renato Sobra, Antônio Rodrigo Nogueira, Heath Herring, Semmy Schilt, Mirko Filipović, Andrei Arlovski en zo loopt de lijst met verslagen legendes door.

In het verleden hebben zich eerdere onderhandelingen plaats gedaan, tussen het management van Emelianenko en de UFC. Hieruit is helaas niets gekomen door het falen van de onderhandelingen.

Nu, in een interview met sportbox.ru, geeft Fedor ons een klein voorproefje van wat ons te wachten kan staan van zijn toekomstige MMA-carrière.
Verschillende berichten zijn vrijgekomen over wiens tegenstander Fedor zal worden. Fedor geeft aan dat over waarschijnlijke tegenstanders, Cain Velasquez en Josh Barnett, op het moment wordt gediscussieerd . Niets is hiervan nog over bevestigd.

Zullen we de ’The last Emperor’’ terug zien…

Door Bilal Boufassil

4 COMMENTS

  1. Als hij ooit nog voor Zuffa zal vechten, dan zal het voor Strikeforce zijn, verwacht ik. Dan zal hij tegen de winnaar, of runner up van de HW toernooi vechten en als hij dan wint, dan pas UFC.

    Zie hem echt niet direct in de UFC komen eigenlijk.