Fedor beschuldigt Overeem van dopinggebruik

10
1339

FedorIceCream

Gister was Fedor Emelianenko op bezoek bij Ariel Helwani in zijn webshow The MMA Hour. Het gesprek ging over allerlei zaken, maar wat mij vooral opviel was de opmerking van Fedor over de omvang van Alistair Overeem. Hij zei niet expliciet dat Overeem doping gebruikt, maar het lag er wel dik boven op.

Omdat het nogal een lange video is, is hij opgedeeld in drie stukken. Het bewuste fragment begint bij ongeveer 01.00 in video twee.
The MMA Hour with Fedor Emelianenko deel 1

The MMA Hour with Fedor Emelianenko deel 2

The MMA Hour with Fedor Emelianenko deel 3

Natuurlijk had Alistair Overeem hier ook iets over te zeggen.

Bron: Mmafighting.com

10 COMMENTS

 1. Zelf word ik zo moe van die beschuldigingen. Toen Alistair nog als middleweight/light-heavyweight vocht moest ie zo veel afvallen, dat ie o.a. bloed piste. Krachttraining beperken vanwege anders te grote toename gewicht. Ook een enorme aanslag op uithoudingsvermogen. Bijvoorbeeld te zien in o.a. die verliespartijen tegen Liddel en Shogun in Pride, die tot hij vanwege die weightcut moe werd domineerde. (Bovendien is zo overdreven weightcutten erg gevaarlijk, omdat je schedel minder hersenvocht heeft om klappen te kunnen absorberen: doodsoorzaak nr. 1 in het boksen).

  Daarbij is Alistair de afgelopen jaren zowel in de VS als zelfs ook in Japan gecontroleerd. (Die controle’s stellen ook in de VS overigens niet veel voor). En met Barnett, drie keer tegen de lamp gelopen nota bene hebben Vadim en Fedor geen enkel probleem.

  Voor zijn partij tegen Carwin had Mir eventjes in enkele maanden 10 tot 15 kg spiermassa erbij getraind. Daar hoor je dan niemand over. Lesnar is ooit tijdens zijn WWE-tijd aangehouden met een zooi doping in zijn achterbak. Als in MMA olympische stijl controle’s (off compitition) gaan plaatsvinden zouden ook wel eens heel wat UFC-helden door de mand kunnen gaan vallen.

  Een antal jaren heb terug heb ik het genoegen gehad Alistair tijdens 2e kerstdag te ontmoeten bij een familielid in Amersfoort. Het was zijn eerste kerst na zijn overstap naar Heayweight enkele dagen voor zijn Dynamite-partij tegen Hari. Als een kind zo blij met kerst van de culinaire beperkingen van de afgelopen jaren af te zijn. Erg sympatieke indruk van hem gekregen.

 2. “10 februari 2011 om 12:21 –

  Gister was Fedor Emelianenko op bezoek bij Ariel Helwani in zijn webshow The MMA Hour.”

  huh? dat stond toch allemaal al veel langer op youtube? of vergis ik me nou?
  Anyhow, ik snap wel wat hij bedoelt. Overeem is echt enorm geworden in een korte tijd. Nou heb ik natuurlijk geen idee hoe hij dat klaar gekregen heeft, maar ik hoop niet via doping of iets dergelijks.
  Maar van de andere kant vind ik het ook raar dat Fedor hier zich zo sterk over uitlaat, als collega en toekomstig tegenstander. Klinkt bijna als een excuus voor als hij tegen Overeem zou komen en zou verliezen.