Fabricio Werdum krijgt boete voor ‘boemerangincident’

0
573
Foto: Josh Hedges/Zuffa LLC via Getty Images

Fabricio Werdum kan opgelucht ademhalen. De Braziliaan hoeft niet de Australische gevangenis in. Vai Cavalo krijgt een boete voor het gooien van een boemerang tegen het hoofd van Colby Covington, meldt 9News.

Werdum vocht op 18 november in de hoofdpartij van UFC Fight Night 121 in Sydney, waar Colby Covington als gastvechter aanwezig mocht zijn. De Braziliaan won van Marcin Tybura in een levenloze partij, dus het incident met Chaos twee dagen ervoor was groter nieuws.

Nadat Werdum Covington tegenkwam op straat, ontstond een ruzie waarbij eerstgenoemde een boemerang tegen het hoofd van de Amerikaan smeet. Dit incident werd volledig vastgelegd door Dan Hooker, die het op Twitter plaatste. Covington deed vervolgens aangifte, waardoor Vai Cavalo maximaal twee jaar celstraf riskeerde.

Uiteindelijk liep het daar niet op uit. Werdum kreeg een boete van 600 Australische dollars (zo’n 390 euro) en was niet aanwezig bij de uitspraak.

Covington maakt zich de laatste tijd niet populair, maar vooral niet bij Brazilianen. Het voorval startte, volgens Werdum, toen hij getrapt werd door Covington en hem een ‘vuile Braziliaan’ noemde.