Emotionele Germaine de Randamie: “Ik was bijna blind”

1
1143
Foto: Cho Tang www.mmaplanet.nl

Germaine de Randamie boekte zaterdag haar eerste zege in 21 maanden op UFC Fight Night 139. De Utrechtse klopte Raquel Pennington en achteraf liet ze weten dat deze zege ontzettend veel voor haar betekent.

De Randamie vertelde voor de camera’s van MMAjunkie over de tumultueuse aanloop naar de partij met Pennington. Niet alleen kampte ze met de nasleep van het gevecht met Cris Cyborg weigeren, maar ook fysieke ongemakken speelde een grote rol.

“Het is een opeenstapeling van heel veel dingen. Ik ben blij met de winst, blij om terug te zijn en het was niet altijd even makkelijk met alles wat gezegd is. Er waren tijden dat ik niet geloofde in een terugkeer”, aldus de geëmotioneerde De Randamie die tot tranen geroerd was.

“Ik had een hele ernstige blessure, niet alleen aan mijn hand. Een die het bijna onmogelijk maakte om nog door te vechten, daar weten niet veel mensen vanaf en ik wil er ook niet diep op ingaan. Ik kan je zeggen dat ik door een hel gegaan ben. Ik ben terug, dat is waar alles om draait.”

De Utrechtse vertelt dat ze een tijd niets kon zien dankzij een incident met een voetbal en ze bijna gedwongen was om te stoppen met vechten.

“Het was een erge blessure, ik was bijna blind. Ik was lange tijd blind en heb nog steeds schade (aan mijn ogen, red.). Het was een stom ongeluk: ik trapte een bal en die kwam terug tegen mijn oogbal, waardoor mijn zenuw beschadigd raakte.”

“Ik was lange tijd blind, ik heb nog steeds zenuwschade. Twee weken geleden was het nog onduidelijk of ik in de VS mocht vechten, in Nederland had ik al groen licht. Niemand wist hiervan, alleen mijn team en goede vrienden. Het was niet niets. Het was een heel avontuur.”

De Randamie zei ook dat ze nog een gevecht op haar huidige contract heeft staan en ze open staat voor iedere uitdager. Ook stak ze uitgebreid de loftrompet over haar team en trainingspartners.

1 COMMENT

  1. […] dfp.cmd.push(function() { var elm = document.querySelector(".top–1-16640"); dfp.loadSlot(elm, { "breakpoints": { "xlarge": false, "large": false, "medium": true, "small": true } }) }); De Randamie vertelde voor de camera’s van MMAjunkie over de tumultueuse aanloop naar de partij met Pennington. Niet alleen kampte ze met de nasleep van het gevecht met Cris Cyborg, maar ook fysieke ongemakken speelde een grote rol.“Het is een opeenstapeling van heel veel dingen. Ik ben blij met de winst, blij om terug te zijn en het was niet altijd even makkelijk met alles wat gezegd is. Er waren tijden dat ik niet geloofde in een terugkeer”, aldus de geëmotioneerde De Randamie die tot tranen geroerd was.Door een hel gegaan “Ik had een hele ernstige blessure, niet alleen aan mijn hand. Een die het bijna onmogelijk maakte om nog door te vechten, daar weten niet veel mensen vanaf en ik wil er ook niet diep op ingaan. Ik kan je zeggen dat ik door een hel gegaan ben. Ik ben terug, dat is waar alles om draait.”De Utrechtse vertelt dat ze een tijd niets kon zien dankzij een incident met een voetbal en ze bijna gedwongen was om te stoppen met vechten.Blind “Het was een erge blessure, ik was bijna blind. Ik was lange tijd blind en heb nog steeds schade (aan mijn ogen, red.). Het was een stom ongeluk: ik trapte een bal en die kwam terug tegen mijn oogbal, waardoor mijn zenuw beschadigd raakte.”“Ik was lange tijd blind, ik heb nog steeds zenuwschade. 2 weken geleden was het nog onduidelijk of ik in de VS mocht vechten, in Nederland had ik al groen licht. Niemand wist hiervan, alleen mijn team en goede vrienden. Het was niet niets. Het was een heel avontuur.”De Randamie zei ook dat ze nog een gevecht op haar huidige contract heeft staan en ze open staat voor iedere uitdager. Ook stak ze uitgebreid de loftrompet over haar team en trainingspartners.Dit artikel verscheen eerder op MMA Planet […]