Ellenberger vs. MacDonald, Saffiedine vs. Lawler op UFC on FOX 8

0
470

Rory MacDonald en Jake Ellenberger zullen het tegen elkaar opnemen op UFC on FOX 8, aldus het Canadese The Province. De welterweight rankings zullen op dit event nog meer opschudding krijgen met een gevecht tussen Tarec Saffiedine en Robbie Lawler, aldus MMAjunkie.com. UFC on FOX 8 zal op 27 juli plaatsvinden in de Key Arena in Seattle.

Verwacht werd dat Carlos Condit en Rory MacDonald een rematch zouden doen op UFC 158. MacDonald moest toen geblesseerd afhaken vanwege een nek- en rugblessure, waardoor Johny Hendricks de plek innam. Na het gevecht werd verwacht dat Condit en MacDonald alsnog een gevecht zouden gaan hebben. “Ares” vroeg erg nadrukkelijk na zijn gewonnen gevecht met BJ Penn, om een rematch met “The Natural Born Killer”. Ellenberger won zijn laatste twee gevechten. Op UFC 158, nadat een gepland gevecht met Johny Hendricks niet doorging, sloeg “The Juggernaut” Nate Marquardt in de eerste ronde knockout.

Tarec Saffiedine zal op UFC on FOX 8 zijn UFC debuut maken. Op het laatste Strikeforce event in januari won de Belg de Strikeforce welterweight championship van Nate Marquardt. Robbie Lawler won zijn terugkeer in de UFC van Josh Koscheck op UFC 156. Zijn laatste vijf gevechten in Strikforce vocht hij op middleweight, maar voor de UFC zal Lawler op welterweight blijven. In zijn eerste gevechten in de UFC vocht hij ook al op 170 pond.

Andere gevechten op de card zijn Danny Castillo vs. Bobby Green, Mac Danzig vs. Melvin Guillard en Shane Del Rosario vs. Dave Herman. Verwacht wordt dat deze gevechten niet op de main card zullen belanden. Demetrious Johnson hoopt in de main event te kunnen staan, maar dan moet hij nog wel herstellen van zijn blessure. Verwacht wordt dat hij dan tegenover John Moraga zal staan.