Edgar vs. Oliveira, Siver vs. Swanson op UFC 162

0
578

De featherweight divisie zal een flinke opschudding krijgen op UFC 162. Naast Ricardo Lamas vs. Chang Sung-Jung zullen er nog twee gevechten in de 145 pond divisie bijkomen. Frankie Edgar zal het namelijk opnemen tegen Charles Oliveira en het eerder geplande Cub Swanson vs. Denis Siver krijgt een tweede poging, aldus MMAfighting.com.

Edgar verloor zijn drie laatste gevechten, alleen titelgevechten, en zal voor het eerst sinds UFC 112 geen titelgevecht hebben. Velen vroegen zich af wat “The Answer” zou doen na zijn verliespartij tegen Jose Aldo. Na twee titelgevechten op lightweight, maakte hij zijn featherweight debuut voor de titel. Een mogelijke stap naar bantamweight of een gevecht met Cub Swanson ‘in de main event van een FX of FUEL card‘ werden geroepen, maar Edgar krijgt te maken met een andere voormalig lightweight in de Braziliaan Oliveira.

Oliveira verloor zijn laatste gevecht tegen Cub Swanson via knockout. “Do Bronx” viel naar het canvas nadat Swanson hem, met een rechterstoot, raakte. In eerste instantie leek er niets aan de hand, maar een paar seconde later viel de Braziliaan opeens naar de grond. Dit was zijn eerste verliespartij op featherweight, na twee overwinningen via submission tegen achtereenvolgens Eric Wisely en Jonathan Brookins.

Siver en Swanson zouden het oorspronkelijk op UFC on FUEL TV 7 tegen elkaar nemen, maar Siver blesseerde zich waardoor Dustin Poirier zijn plak innam. Swanson versloeg “The Diamond” in de co-main event via unanimous decision. Dit was Swanson’s vierde overwinning op een rij in de UFC, nadat hij in zijn debuut verloor van Ricardo Lamas. Siver besloot in 2012 naar featherweight te gaan na dertien gevechten in de UFC lightweight divisie. Op 145 is Siver nog ongeslagen en won hij twee gevechten. op UFC on FUEL TV 2 won hij zijn debuut tegen Diego Nunes, waarna hij vervolgens op UFC on FOX 5 won van Nam Phan.

Met de toevoeging van deze gevechten op UFC 162 lijkt een erg goede card te worden. In de main event zal Anderson Silva zijn titel verdedigen tegen Chris Weidman. UFC 162 zal op 6 juli plaatsvinden in de MGM Grand Garden Arena in Las Vegas. Tijdens dit weekend zal ook het UFC Fan Expo plaatsvinden. De volledige card ziet, tot nu toe, als volgt uit:

Anderson Silva vs. Chris Weidman
Chan Sung Jung vs. Ricardo Lamas
Frankie Edgar vs. Charles Oliveira
Dennis Siver vs. Cub Swanson
Tim Boetsch vs. Mark Munoz

Roger Gracie vs. Tim Kennedy
Andrew Craig vs. Chris Leben
Seth Baczynski vs. Brian Melancon