Edgar vs. Maynard 3 gepland voor UFC 136

1
473

Het hing al in de lucht, maar nu is het officieel: Frankie Edgar en Gray Maynard gaat plaats vinden op UFC 136. Oftewel op 8 oktober weten we eindelijk wie de echte kampioen van de lichtgewicht divisie is in de UFC. Vandaag zijn beide kampen mondeling overeen gekomen voor een gevecht in de Toyota Center, Houston.

Hiermee completeren de vechters de trilogie die begon met een overwinning voor ‘The Bully’  op Fight Night: Florian vs. Lauzon in 2008, wat nog steeds Edgar’s enige verlies is, vervolgt werd met de controversiële Draw op nieuwjaarsdag. Als de main-event van UFC 125 zagen we Edgar terug komen in een kandidaat voor ‘Fight of the Year’.  Het derde gevecht stond eigenlijk gepland als main-event van UFC 130, maar beide vechters haakten toen af door blessures. Ondertussen hebben zich genoeg lichtgewichten naar de top beklommen en zit de overvolle divisie met smart te wachten op dit gevecht. Onder de wachtende o.a. Jim Miller, Melvin Guillard en Clay Guida.

UFC 136 heeft een hele goede card, met het titelgevecht als main-event bevat. De waarschijnlijke co-main event bestaat uit middengewicht contenders Brian Stann die Chael Sonnen na een lange afwezigheid weer verwelkomt in de UFC. Daarnaast de eerder genoemde Melvin Guillard waarschijnlijk uit tegen Joe Lauzon, wat ook een spectaculair gevecht dreigt te worden, en een gevecht in de middengewicht divisie: Demian Maia tegen een andere Braziliaan in Jorge Santiago. Verder komt Dave Herman in actie tegen Mike Russow en Josh Grispi tegen Matt Grice.