Eddie Alvarez op weg naar ONE FC

0
642
Foto: Jeff Bottari/Zuffa LLC via Getty Images

Eddie Alvarez lijkt de UFC na acht gevechten weer te verlaten. The Underground King is dichtbij het ondertekenen van een overeenkomst bij ONE FC, aldus Ariel Helwani van ESPN. Tarso Doria meldde dit als eerste.

Oprichter Chatri Sityodtong liet zaterdag weten dat ‘een van de grootste aanwinsten in de geschiedenis van ONE Championship’ getekend had en hij binnenkort zou aankondigen wie dat was. Hierna, voordat Sityodtong bekendmaakte wie, meldde Helwani dat het ging om Alvarez ging.

Alvarez (34) stapte in 2014 over van Bellator, waar hij de kampioen op lichtgewicht was, naar de UFC. Vier gevechten later was hij ook de kampioen op 155 pond in die organisatie door Rafael dos Anjos in de eerste ronde via TKO te kloppen op UFC Fight Night 90.

Alvarez verloor de gordel vervolgens aan Conor McGregor op UFC 205, waarna hij niet meer in aanmerking kwam voor een titelgevecht dankzij twee gevechten tegen Dustin Poirier. De eerste op UFC 211 eindigde in een No Contest, waarna de rematch van juli op UFC on FOX 30 werd gewonnen door Poirier via TKO in de tweede ronde.

Hierna liep het UFC-contract van Alvarez, die in het verleden ook kampioen was van BodogFIGHT, MFC en Reality Fighting, af en mocht hij opnieuw onderhandelen. Uiteindelijk lijkt zijn keuze dus op ONE FC gevallen.