Eddie Alvarez: ‘mijn volgende gevecht is tegen Chandler op Pay-Per-View’

0
590

Eddie Alvarez

Het volgende gevecht van Bellator Lightweight Champion Eddie Alvarez zal op pay-per-view zijn tegen Michael Chandler. Hiermee zullen Alvarez en Chandler een ‘rubber match’ uitvechten in een directe rematch van hun titelgevecht op Bellator 106. Dit maakt Alvarez bekend tegenover Ariel Helwani voor MMAfighting.com.

Alvarez en Chandler vochten op Bellator 106 in de main event in de best bekeken show van Bellator ooit. Oorspronkelijk was het plan dat de lightweights in de co-main event op pay-per-view zouden vechten, maar nadat Tito Ortiz zich op het laatste moment moest afmelden vanwege een blessure aan zijn nek, promoveerde het gevecht naar de main event en werd het ‘gewoon’ op Spike TV uitgezonden. Het resultaat was opnieuw een klassiek gevecht waarin Alvarez via een minimale split decision won. Chandler maakt zich niet zo erg druk om het resultaat van zijn eerste verliespartij in zijn loopbaan.

Alvarez verloor de titel aan Chandler op Bellator 58 in een ander klassiek gevecht waarin Chandler won via rear-naked choke in de vierde ronde. Sindsdien won Alvarez gevechten tegen Shinya Aoki en Patricky Freire, waarna hij meer dan een jaar buitenspel stond vanwege een contractdispuut met Bellator. Het resultaat: een contract voor een titelgevecht tegen Chandler op pay-per-view, waarna hij bij een mogelijke overwinning een rematch zou vechten tegen Chandler. Naar alle waarschijnlijkheid is dit dus het laatste gevecht van Alvarez in Bellator.

Wanneer Alvarez vs. Chandler 3 zal plaatsvinden is nog niet bekend.