Eddie Alvarez aangeklaagd door Bellator

0
699

Dana White voorspelde het al, ‘It’s going to get ugly’. De overstap van Eddie Alvarez naar de UFC zal voorlopig op zich moeten laten wachten. Dit komt doordat Bellator de optie om het aanbod van de UFC aan hun ster te matchen heeft gelicht. Alvarez zelf gelooft hier niet veel van, waardoor Bellator de lightweight heeft aangeklaagd.

Het verhaal begint op 12 oktober 2012 toen Alvarez Patricky “Pitbull” Freire knockout sloeg op Bellator 76. Sindsdien is volgens Bellator de onderhandelingsperiode begonnen en zijn de onderhandelingen tussen de promotie en de vechter begonnen. Drie weken later werd bekend dat Alvarez mocht gaan onderhandelen met de UFC over een mogelijk contract daar.

Een kleine twee weken later op 14 november zijn de UFC en Alvarez tot een overeenkomst gekomen, waarna Bellator veertien dagen heeft gekregen om dit aanbod te matchen. Dit hebben zij geaccepteerd waarna op 13 december Bellator twee versies van een contract verstuurd hebben richting Alvarez. Hierover is een conflict ontstaan tussen de kant van Alvarez en van Bellator.

De advocaat van Alvarez, Neal Tabachnick, ziet beide contracten niet als een match met het contract van de UFC, waarna hij claimt dat zijn cliënt vrij is om te tekenen bij de UFC. Als reactie hierop volgde een e-mail aan het adres van de advocaat en claimt hierin het aanbod van de UFC gematched te hebben. Ook is er gedreigd met een aanklacht als Alvarez het contract niet tekent.

Details contract
MMAjunkie.com kwam op 9 januari met details over het contract van de UFC naar buiten en onthult dergelijke bedragen die Alvarez zou krijgen als hij die zou tekenen. Zo zou hij een deal van acht gevechten tekenen met een bedrag van 70.000 dollar om te vechten met nog een winstbonus van 70.000 erbij. Deze beide bedragen zouden per overwinning met 5.000 dollar stijgen tot maximaal 105.000 dollar. Alvarez zou daarnaast ook een tekenbonus van 250.000 dollar die uitbetaald zou worden over drie termijnen.

Als Alvarez zou vechten op pay-per-view, dan zou hij een dollar krijgen per ‘buy’ als die PPV tussen de 200.000 en 400.000 keer verkocht zou worden. Dit bedrag zou steigen naar 2 dollar voor pay-per-views tussen de 400.000 en 600.000. Als een pay-per-view beter dan 600.000 views krijgt, dan zou Alvarez per buy 2.50 krijgen.

Maar dit is nog niet alles. Het contract garandeert ook een direct titelgevecht in maart 2013 en een gevecht op een card op FOX. Ook zou Alvarez de kans krijgen om op drie UFC events als commentator te mogen fungeren.

MMAjunkie.com meldt ook dat dit aanbod precies hetzelfde zou zijn als die van Bellator en dat het enige verschil zou zijn dat op de plekken van Zuffa Bellator staat. De drie bonussen die Alvarez zou krijgen zouden bestaan uit 25.000 dollar voor deelname aan een behind the scenes show van Bellator, 100.000 dollar om de positie in te nemen in het tweede seizoen van een reality show van Bellator en een rol als guest host op het nieuwe programma ‘Road to the Championship’ op Spike TV. Ook zou er een 250.000 dollar tekengeld aan vast zitten.

De deals zouden precies hetzelfde zijn op papier, maar niet in waarde aldus kamp Alvarez. Hierdoor heeft Bellator besloten om richting de rechtbank te gaan wegens contractbreuk. Dit heeft Alvarez onthuld in The MMA Hour op maandag. Na een mediastilte te hebben gehouden sinds zijn laatste overwinning heeft hij besloten om te vertellen over de situatie.