Drie nieuwe gevechten op UFC on FOX 9

0
564

JoeLauzon3

De lagere gewichtsklasses heersen op UFC on FOX 9 in Sacremento. Drie nieuwe gevechten zijn aan het event toegevoegd: een op lightweight, featherweight en flyweight. Joe Lauzon neemt het op tegen Mac Danzig, Chad Mendes vecht tegen Nik Lentz en Scott Jorgensen zal voor het eerst gaan vechten op flyweight tegen Ian McCall.

Must win voor Danzig en Lauzon
Mac Danzig en Joe Lauzon zullen proberen, ten koste van elkaar, voor het eerst dit jaar een gevecht te winnen. Beide vechters verloren hun laatste twee gevechten en wonnen hun laatste gevecht in 2012. Een jaar zonder winst kan misschien betekenen dat een van de twee vechters op UFC on FOX 9 voor het laatst vechten in de UFC. Danzig verloor het meest recent van Melvin Guillard via knockout op UFC on Fox 8. Hiervoor vocht hij in Macau tegen Takanori Gomi waar hij verloor via split decision. Joe Lauzon had een teleurstellende avond op UFC Fight Night 26. Voor zijn thuispubliek verloor de Bostonian van Michael Johnson, hoewel hij vooraf veruit de favoriet was. Daarvoor verloor “J-Lau” van Jim Miller in de co-main event van UFC 155. Het gevecht is bekend gemaakt door de UFC via Twitter.

Number 1 contenders match?
Voor Chad Mendes kan het komende gevecht opnieuw betekenen dat er een titelgevecht op het spel staat. “Money” won zijn laatste vier gevechten via knockout of TKO en staat nog altijd op nummer 1 in de UFC Rankings. In zijn laatste gevecht won hij van Clay Guida via TKO in de derde ronde. Hiermee werd hij de eerste vechter die Guida stopte via knockout of TKO. Volgens Bleacher Report zal Nik Lentz de volgende vechter zijn die de reeks van Mendes zal proberen te verbreken. “The Carney” won zijn laatste drie gevechten en is nog ongeslagen op featherweight. Lentz, die bekend staat als een ‘grinder’, won in zijn debuut op 145 pond van Eiji Mitsuoka, waarna Diego Nunes en Hacran Dias slachtoffer werden van de grappling van Lentz. Hiermee is hij de huidige nummer 8 op de UFC Rankings.

Nieuw hoofdstuk in loopbaan van Jorgensen
Scott Jorgensen zal op UFC on FOX 9 voor het eerst op flyweight vechten, aldus de UFC via Twitter. “Young Guns” vocht jarenlang op 135 pond waar overwinningen boekte op Brad Pickett en Takeya Mizugaki. Op het laatste WEC event kreeg hij een titelgevecht voor de WEC Bantamweight Championship (tegelijkertijd toen de UFC Bantamweight Championship) tegen Dominick Cruz. Het gevecht verloor hij via unanimous decision, waarna hij in de UFC tot een record van 3-3 is gekomen als bantamweight. Trainingspartner Joe Warren maakte de sprong van Jorgensen naar flyweight al eerder bekend op 2 september tijdens The MMA Hour. Tegenstander Ian McCall is een veteraan op de gewichtsklasse en stond jarenlang bekend als de beste vechter op flyweight. Sinds hij in de UFC vecht gaat alles niet naar zijn wensen en boekte hij in zijn vierde gevecht zijn eerste overwinning in de organisatie op Illarde Santos. Desondanks staat “Uncle Creepy” nog steeds op nummer 3 in de UFC Rankings.

UFC on FOX 9 zal twee lightweights in de main event bevatten die zullen vechten voor de UFC Lightweight Championship. Kampioen Anthony Pettis zal vechten tegen Josh Thomson, die TJ Grant vervangt. In de co-main event vechten Michael McDonald en Urijah Faber tegen elkaar. Het event zal op 14 december plaatsvinden.