Vier nieuwe gevechten op UFC on FOX 10

1
687

Gabriel Gonzaga 2

UFC on FOX 10 krijgt vorm. De UFC heeft voor het event, dat door Benson Henderson en Josh Thomson zal worden afgesloten, heeft vier nieuwe gevechten gepland. Het tiende event op FOX zal op 25 januari in Chicago plaatsvinden.

Zwaargewicht subtoppers tegenover elkaar
Het hing al een tijdje in de lucht, maar nu is het officieel. Stipe Miocic en Gabriel Gonzaga zullen het tegen elkaar gaan opnemen. Dit meldt de UFC via Twitter. Beide zwaargewichten staan bekend als afmakers, dus zal dit waarschijnlijk ook voor het eindsignaal afgelopen zijn. Vooral Gonzaga is geen bekende van de jury: alle zestien overwinningen van de Braziliaan kwamen voor het eindsginaal. Stipe Miocic zit daar voorlopig nog niet aan. Zeven van zijn tien overwinningen kwamen via knock-out en ook heeft hij een submission op zijn naam staan via legkicks.

Donald Cerrone stelt 145 voorlopig uit
Donald Cerrone zei na zijn overwinning op UFC 167 een overstap naar featherweight te overwegen, maar voorlopig zal hij dit uitstellen. “Cowboy” won op het event op indrukwekkende wijze via triangle choke in de eerste ronde van Evan Dunham, waardoor een stap naar 145 pond misschien wel helemaal niet nodig lijkt. Zijn tegenstander op UFC on FOX 10 zal Adriano Martins zijn, aldus UFC on FOX via Twitter. Martins vocht in zijn UFC-debuut op UFC Fight Night 32 tegen Daron Cruickshank. Dit gevecht won hij via submission in de tweede ronde en daarin maakte de Braziliaan veel indruk met zijn grootte en Braziliaanse Jiujitsu.

Meza en Camus gaan voor twee op een rij
Een gevecht dat waarschijnlijk op de undercard terecht zal komen is het gevecht tussen Chico Camus en Yaotzin Meza. Dit hebben UFC officials vrijdag bekendgemaakt. Beide bantamweights zullen proberen om, ten koste van elkaar, voor het eerst twee overwinningen op een rij gaan te boeken in hun jonge UFC-loopbanen. Camus is 2-1 als UFC-vechter en won zijn laatste gevecht van Kyung Ho Kang via unanimous decision op UFC 164. Meza, trainingspartner van Benson Henderson, won op UFC on FOX 8 zijn debuut op bantamweight op John Albert na een mislukt debuut op featherweight tegen Chad Mendes.

Krauss verwelkomt ongeslagen Rus Adam Khaliev in de UFC
Pascal Krauss verloor zijn laatste gevecht van Hyun Gyu Lim. De Zuid-Koreaan was de eerste vechter die “Panzer” versloeg binnen de tijdslimiet. Op dit moment is Krauss 2-2 als welterweight in de UFC. Ongeslagen, Rus en in de UFC. Adam Khaliev is de nieuwste Russische UFC-vechter. Na o.a. Adlan Amagov, Khabib Nurmagomedov en Rustam Khabilov zal Khaliev binnenkort zijn debuut maken in de promotie met een ongeslagen record: 6-0. Vooral zijn tweede overwinning was indrukwekkend tegen Alexei Belyaev op 22 december 2011. De melding van het gevecht tegen Krauss is als eerste gemeld door de Chicago Sun Times.

1 COMMENT