Drie nieuwe gevechten gepland voor UFC 166

0
587

Tim Boetsch

De card van UFC 166 is drie gevechten rijker. Luke Rockhold vs. Tim Boetsch en George Sotiropoulos vs. KJ Noons zullen op October 19 in Houston plaatsvinden. Ook Shawn Jordan vs. Gabriel Gonzaga is genoemd, maar nog niet bevestigd door de UFC.

Rockhold maakte in mei zijn UFC-debuut tegen Vitor Belfort. De voormalig Strikeforce middleweight champion verloor van de Braziliaan via een wheelkick in de eerste ronde. Dit was de tweede verliespartij in de loopbaan van Rockhold en de eerste keer dat hij verloor in Zuffa. De negen gevechten ervoor, allemaal in Strikeforce, won de Amerikaan.

Boetsch verloor zijn laatste twee gevechten in de UFC. In 2011 besloot “The Barbarian” om naar middleweight te gaan met succes. Hij won zijn eerste vier gevechten op 185 pond, maar verloor zijn twee gevechten erna. Op UFC 155 verloor hij van Constantinos Philippou via TKO, waarna hij van Mark Munoz verloor op UFC 162.

George Sotiropoulos en KJ Noons lijken beide te moeten winnen willen ze hun baan behouden. Sotiropoulos verloor zijn laatste drie gevechten in de UFC nadat hij zijn eerste zeven gevechten in de UFC won. Op UFC 123 won hij voor het laatst van Joe Lauzon via kimura en leek een titelgevecht dichtbij. Maar na verliespartijen tegen Dennis Siver en Rafael dos Anjos kwam zijn baan in gevaar. Talloze blessures zorgde ervoor dat Sotiropoulos een lange tijd niet meer van zich liet horen totdat hij coach werd van TUF: Smashes tegenover Ross Pearson. De gemoederen tussen de coaches liepen tijdens het seizoen hoog op en beide vechters konden niet wachten tot UFC on FX 6. Pearson won het gevecht via TKO in de derde ronde.

KJ Noons verloor net zoals Sotiropoulos zijn laatste drie gevechten. Noons maakte op UFC 160 veliezen zijn UFC-debuut tegen Donald Cerrone via decision. Zijn twee gevechten ervoor in Strikeforce verloor hij ook via decision. In maart verloor hij van Josh Thomson via unanimous decision, waarna hij op Strikeforce: champions erg controversieel verloor van Ryan Couture via split decision.

Shawn Jordan en Gabriel Gonzaga zullen ook in Houston gaan vechten, aldus The Advocate, een lokale nieuwsbron uit de thuisstad van Jordan, Louisiana. “The Savage” won zijn laatste gevecht op UFC 161 tegen Pat Barry via TKO in de eerste ronde. Deze knock-out leverde nog een ‘Knockout of the Night’ bonus op van 50.000 dollar voor Jordan. Dit was de tweede overwinning voor Jordan op een rij nadat hij Mike Russow versloeg op UFC on FOX 6.

Gonzaga won op UFC 162 zijn laatste gevecht van Dave Herman via knock-out. Het gevecht duurde niet lang: 17 seconde om precies te zijn. “Napao” verving Shane del Rosario op korte termijn voor dit gevecht in Las Vegas. De voormalig number 1 contender maakte in 2012 zijn rentree in de UFC en is sindsdien 3-1.

In de main event van UFC 166 nemen Cain Velasquez en Junior dos Santos het voor de derde keer tegen elkaar op voor de UFC heavyweight championship. In de co-main event staan twee andere zwaargewichten in Daniel Cormier en Roy Nelson tegenover elkaar. De volledige card ziet er op dit moment als volgt uit:

Cain Velasquez vs. Junior dos Santos
Daniel Cormier vs. Roy Nelson

Gabriel Gonzaga vs. Shawn Jordan*
Hector Lombard vs. Nate Marquardt

Gilbert Melendez vs. Diego Sanchez
Tim Boetsch vs. Luke Rockhold

K.J. Noons vs. George Sotiropoulos
Tony Ferguson vs. Mike Rio

*moet nog bevestigd worden